· · Komentari: 0
SAVETI ZA SREĐIVANJE KUĆE

Vreme je za...prolećno ČIŠĆENJE ORMARA! Evo smernica kako da budete brzi i efikasni

Koliki god da nam je ormar, čini se da je uvek mali i uvek neraspremljen.

1615583071_Depositphotos_36854929_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Najveći problem svak žene, posle onog da nema šta da obuče, je činjenica da je ormar pun stvari, da se pojedini komadi gotovo nikada ne nose, ali i da od rusvaja ne znamo gde nam je koji komad u garderoberu.

Pročitajte još: Sofija Vergara objavila sliku iz mladosti i dokazala da joj vreme ne može ništa! (FOTO)

Stare, potrošene i iznošene, ali i nenošene stvari treba nemilosrdno da izbacimo i umesto njih ormar napunimo omiljenim odevnim predmetima

Običaj da gomilamo odeću sve dok nam jednog dana ne pukne film pa počnemo sa bacanjem majice i pantalona u kojima ionako nikad nismo ni napustili kuću. Idealan trenutak za veliko raspremanje i bacanje starih stvari je pred samo proleće. 

Pročitajte još: "Nisam želela da živim": Potresna ispovest Megan Markl u intervjuu kod Opre

Pravilo je jednostavno - stare, potrošene i iznošene, ali i nenošene stvari treba nemilosrdno da izbacimo i umesto njih ormar napunimo omiljenim odevnim predmetima. Donosimo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se rešite svega što vam u ormaru nije potrebno i da pri pogledu u ormar više nemate osećaj da naprosto nemate šta da obučete.

Napravite plan

Napravite spisak aktivnosti kojima se najčešće bavite, posao, izlasci, sport. Zatim analizirajte za koje od tih aktivnosti imate najviše, a za koje najmanje odeće pa sastavite spisak odevnih predmeta kojih u vašem ormaru nema dovoljno.  

Svu odeću sortirajte prema samo jednom kriteriju - da vam odgovara prema veličini

Odaberite boje

Odlučite se za nekoliko boja u kojima se najbolje osećate, a nakon toga odaberite 2 do 3 boje koje se najbolje slažu sa tim bojama. Izbacite sve što ne možete ni sa čim da kombinujete i čvrsto odlučite da ćete do kraja godine kupovati samo one boje koje se slažu uz ostale predmete.

Pročitajte još: Zašto kraljica Elizabeta nosi JARKE BOJE? Definitivno ništa ne prepušta slučaju

Zadržavanje prma kriterijumima

Budite na trenutak objektivni i svu odeću sortirajte prema samo jednom kriteriju - da vam odgovara prema veličini. Odmah bacite sve što vam je premalo ili preveliko jer će tesna odeća uvek biti tesna, a ona u kojoj izgledate debelo nikad neće ući na spisak omiljenih odevnih predmeta.

Bacite istrošeno

Izdrpanu i flekavu odeću odmah bacite. U to se ubraja i ona majica koju već godinu dana niste ni pogledali.

Čišćenje polica

Pročitajte još: Žena koja se žrtvuje postane DOSADNA, a pažljiv muškarac je mlakonja! Gde je sredina?

Izvadite apsolutno sve iz ormara i dobro obrišite svaku policu. Nabavite kutije za lakše sortiranje i obavezno u ormar stavite lavandu.

Slaganje na policama

Odeću koju želite da zadržate uredno vratite u ormar i složite je na način koji vam ima najviše smisla i koji će vam biti najpraktčniji. Zimi bi u prvom planu treblo da budu jaknice, dok se dolaskom proleća u prve redove stupaju majice i haljinice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.