Oglas
· · Komentari: 0
MESO

Vreme je za ROŠTILJ: Napravite SRPSKE ražnjiće sa ŠLJIVAMA (FOTO)

Kada počnu velike vrućine domaćicama se ne uključuje šporet!

1593931287_Rostilj.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Tada na scenu stupaju muškarci koji u dvorištu ili na terasi mogu da "raspale" roštilj i za desetak minuta spreme ručak!

Pročitajte još: Jedina torta koju jedu BALERINE, stavi se u rernu i ZABORAVI! (FOTO)

Ražnjići sa povrćem

Sastojci:

  • suve šljive
  • slanina
  • belo meso
  • čeri paradajz
  • tikvice
  • šampinjoni
  • crvene paprike
  • štapići za ražnjić

Priprema:

Crvena paprika se iseče na kvadrate, šampinjoni na listove, a tikvice na krugove. Belo meso se iseče na kockice i marinira u ulju sa začinima (so, biber, aleva paprika, origano i začini prema ukusu). Koristi se piletina, jer joj je dovoljno isto vrme kao i povrću da se ispeče.

Šljiva i slanina
Ražnjić se naizmenično ređa povrćem i belim mesom.

Prvo se na ražnjić stavi belo meso, pa listić paprike, kolutić tikvice, ponovo meso, pa šampinjon, a ražnjiž se uvek završi čeri paradajzom.

Pročitajte još: Ovo povrće je čuveni AFRODIZIJAK, a žene od njega mogu da oslabe (FOTO)

Ražnjići sa šljivama se prave jednostavno, a dovoljno je slaninu iseći tanko i u širini šljive. Suva šljiva se obmota slaninom i nabode na ražnjić. Ovi ražnjići se peku veoma kratko, odnosno, čim slanina promeni boju - gotovi su.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas