· · Komentari: 0
SAVETI

Vrhunski vodič za oblačenje: Evo šta NE TREBA da nosite i u kojim situacijama

Izgraditi svoj stil oblačenja, poseban, jedinstven ono je čemu najveći broj savremenih žena teži.

1600339189_Depositphotos_78351432_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Ne biti slepi pobornik mode, ali svakako ni ne izgledati kao zarobljen u pogrešnoj dekadi. Kako odabrati šta nositi, a šta ne? Kako izgraditi svoj stil?

Iako nam svakodnevni život pruža mogućnost da budemo slobodni i kreativni, postoje događaji i situacije u kojima je potrebno poštovati određeni stil oblačenja - kada treba da prisustvujete nekoj svečanosti ili razgovoru za važan posao, sigurno se nećete pojaviti u trenerci i patikama za trčanje. Kako izbeći neprikladnu garderobu i odabrati onu pravu?

Pre svega, treba da se opustite. Godina u koju smo zakoračili donela nam je nesvakidašnju slobodu kada je oblačenje u pitanju. Samim tim stega nazvana prihvatljiv stil oblačenja, je popustila i danas je mnogo toga prihvatljivo i posve očekivano kad je garderoba u pitanju. Međutim, ako ipak želite male smernice u pogledu odevanja, srdačno ćemo vam ovom prilikom izaći u susret.

Pročitajte još: Ovo su KUĆNE MASKE za PODRUČJE oko OČIJU

Foto: Depozit

Postoje neizrečeni odevni kodovi kojih se većina pridržava, a rezervisani su uglavnom za formalne događaje.

Šta ne nositi prilikom intervjua za posao

Izbegavajte: Upadljiv nakit posebno ogrlice, papuče i patike, pantalone sa niskim strukom, iscepane farmerke ili bilo kakve druge odevne predmete koji previše otkrivaju vaše telo, mini suknje, kratke pantalone, kao i majice na bretele koje otkrivaju kaiševe vaših brushaltera.

Preporuka: Odeća u kojoj se osećate prijatno. Košulje i suknje ispod kolena koje vam ležerno stoje. Sofisticirane čizme i cipele klasičnog oblika

Pročitajte još: Čist ten i zategnuto lice: Donosimo vam recept za neprevaziđenu KINESKU MASKU

Šta ne nositi na posao

Izbegavajte: Odeću sa previše nabora, traper krojeve, previše uske košulje i majice sa upadljivim natpisima. Takođe ne bi trebalo da nosite ni garderobu koja u velikoj meri otkriva leđa i ramena.

Preporuka: Jednostavniju garderobu u kojoj se osećate komotno. Isprobavajte nove stilove, ali uvek birajte ono u čemu ćete izgledati profesionalno. Pantalone sa crtom, sakoi i plisirane suknje mogu biti pun pogodak.

Pročitajte još: Ovih ŠEST ZNAKOVA pokazuju STARENJE kose: Evo kako možete da joj pomognete

Foto: Depozit

Šta ne nositi na sahrani

Izbegavajte: Jarke cvetne printove i previše živopisne dezene, kao i sportsku odeću.

Preporuka: Odeća tamnijih tonova. Pantalone i klasične košulje. Ukoliko ne volite ili jednostavno se ne osećate dobro u crnoj odeći, ista nije obavezna na sahranama, ali svakako da vaša odabrana garderoba treba da bude u skladu sa događajem kom prisustvujete.

Pročitajte još: Napravite KOD KUĆE: Maska od KURKUME protiv AKNI i OŽILJAKA

Šta ne nositi na venčanju

Izbegavajte: Belu boju! Ista je nepisanim pravilom rezervisana za mladu. Takođe nije poželjno da nosite odeću koja previše otkriva vaše telo, niti onu sa puno upečatljivih detalja. Osim odeće na venčanju ne treba da preterujete ni sa nakitom, a posebno je neprikladno nositi tijaru i slične detalje.

Preporuka: Najbolji pristup je polu-formalni stil. Koktel haljina srednje dužine savršeno će odgovarati ovom događaju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.