· · Komentari: 0

ZA KIŠAN DAN U KUĆI: Zaboravljene dečje igre koje smo svi obožavali!

Kako se danas ne ide u školu, i kakonekada vremenske prilike ne dozvoljavaju da se boravi u dvorištima ina igralištima, podsećamo Vas na igre koje bi mogle da se igraju u kući i koje su nekada ispunjavale naše dečje dane.

1629787786_igre.JPG
Foto: Printscreen Youtube

Ćorave bake

Potreban je improvizovani povez za oči, dobro raspoloženje, soba u kojoj nema mnogo nameštaja i  sve je spremno za zabavu.

Čika Mika

Na papiriće se zapišu nazivi - sudija, lopov, čika Mika, i ostavi se onoliko praznih papirića koliko ima ostalih igrača. Čika Mika mora da prepozna lopova koji mu je ''ukrao bika''. Ako pogodi ko je ''lopov'', sudija određuje kaznu za lopova; ako nekog pogrešno optuži, sam mora da bude kažnjen. Apelujemo samo da kazne ne budu surove već kreativne.

Na slovo, na slovo

Zamislite predmet koji je u sobi, kažete ostalima slovo kojim počinje i čekate da se neko doseti istog predmeta. Tražite skrivene i neočigledne predmete i uživajte dok drugima pogledi lutaju po svakom kutku sobe.

Hvatajte se ribice

Ovo je varijacija na igru ''Na slovo, na slovo''. Neko kaže ''Hvatajte se ribice velike i male, na slovo na slovo..!'' i onda svi traže predmet u sobi na izrečeno slovo. Ko se poslednji uhvati za predmet koji počinje tim slovom, izgubio je.

Zanimljiva geografija

Nisu potrebna neka detaljnija uputstva. Napišite kategorije - grad, država, planina, a možete biti i inventivni pa dodati i neke nove: slatkiš, bend, jelo. Osvežićete i testiraćete znanje, razbićete i monotoniju kišnog dana.

Pantomima

Objašnjavanje pojmova bez reči može biti genijalno. Igranje u timu je dodatak koji može pojačati zabavu, kao i ograničavanje vremena za zadatak.

Dan - noć

Iako školska igra, može da bude zabavno igrati je i u ''kućnim klupama''. Kad onaj koji određuje vikne ''Dan!'', glava je gore. Na komandu ''Noć!'' spušta se. Samo pazite da prilikom smene iz dana u noć ne udarite glavu jer se igra sedeći za stolom!

Masne fote

I na kraju, ostaju najgenijalnije - masne fote. Predloge zadataka ostavićemo Vašoj mašti, ali možda je ipak danas najgori zadatak otići do prodavnice po slatkiše.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.