Oglas
· · Komentari: 0
DESERT

Za ovaj preukusan KOKOS ROLAT bez PEČENJA trebaće vam samo 20 MINUTA (RECEPT/VIDEO)

Ovaj recept za kokos rolat će vam tražiti svi!

1626982144_kokos-rolat.png
Foto: Printskrin/Jutjub/Natašine Slastice
Oglas

Ukoliko nemate vremena da spremate komplikovane kolače, predlažemo vam da napravite ovaj jednostavan, a preukusan rolat od kokosa.

Priprema se za samo dvadeset minuta, i što je najvažnije nećete morate da palite rernu.

Pročitajte još: Zvuči nemoguće, ali je izvodljivo: Napravite ČOKOLADNU TORTU BEZ PEČENJA (RECEPT)

Sastojci:

Crni fil:

250 g mlevenog keksa
70 g šećera u prahu
120 ml toplog mleka
100 g rastopljene čokolade za kuvanje
1 kašika ruma
100 g mlevenih oraha
1 kašika kakao praha

Beli fil:

150 g margarina ili putera
3 kašike mleka
70 g šećera u prahu
100 g kokosa

Priprema:

Sastojke za pripremu crnog fila izručite u dublju činiju i dobro ih promešajte. Potom ih izgnječite rukom, kako biste ih lepo sjedinili.

Dobijenu smesu stavite na papir za pečenje, pa je preklopite drugim papirom za pečenje, kako biste mogli da je razvučete oklagijom u tanak pravougaonik.

Bitno je da poravnate stranice kako bi vam rolat imao lep oblik.

U drugu činiju u kojoj ćete pripremiti beli fil ubacite puter, mleko i šećer u prahu, i mikserom sjedinite sastojke. Potom dodajte kokos i mutite još par minuta.

Beli fil razmažite preko crnog, i urolajte ga uz pomoć papira za pečenje. Rolat ostavite u frižideru što duže (najbolje preko noći), kako bi se stegnuo.

Ohlađen rolat isecite  na jednake delove, i poslužite.

                            Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas