· · Komentari: 0
ŠIFONJER

Kompletno ispraznite ORMAN, odgovrite na PET pitanja i znaćete šta da radite

Više nemamo izgovor da nam nedostaje slobodno vreme kako bismo sredili ormare. Zato, neka naše veliko prolećno čišćenje otpočne baš tako što ćemo uvesti red u garderobere.

Depositphotos_111559730_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Na taj način ćemo i barem nekoliko dana zaokupiti misli, bićemo fizički aktivni, a na kraju i zadovoljni postignutim rezultatima.

Pročitajte još: Postoji samo jedan komad nameštaja koji se nasleđuje, da li znate koji je to?

Mnoge od nas, međutim, već i pomisao na nered koji nas čeka iza vrata ormara, u startu odvraća od ovog velikog posla.

Od čega početi? Za početak, ispraznite ih potpuno. Ovo je važan korak, jer kada budete imali pogled na prazan prostor, znaćete kako da ga ponovo popunite.

Pogledajte u prazne police i fioke, pa razvrstajte odeću.


Zatim počnite da razvrstavate odeću, veš, torbe, kaiševe, kape, u zavisnosti od toga šta imate u garderoberu. Dok to radite, već razmišljajte o tome šta želite da zadržite, šta možete da poklonite, a šta ćete potpuno odbaciti. Prilikom sortiranja, u vezi sa svakim komadom postavite sebi nekoliko pitanja: Da li ovo volim? Da li sam to nosilo/la  samo jednom i hoću li barem još jednom? Da li je reč o klasičnom komadu koji bi mogao/la da nosim tokom svih sezona? Odslikava li ova majica moju ličnost? Da li mi i dalje dobro stoji ili mi je premala, previše smela..?

Da li ovo volim? Da li ovo nosim? Da li mi dobro stoji ili se nadam da ću ostabiti?

Ako na sva pitanja odgovorite potvrdno, taj odevni predmet sačuvajte. A sve što odvojite možete da razvrstate po principu: za posao, za svakodnevno nošenje, za spavanje, za kuću,  za odlaske na trening... Ređajte gomile odeće od džinsa, na posebnu stavite jakne, pa pantalone, suknje... Neke osobe vole da odeću razvrstavaju po boji, a pojedine po sezonama. Odaberite sistem koji vam najviše odgovara.
Sada, kada ste to obavili, vreme je da ponovo punite ormare. Da ne biste bezidejno stajali ispred njih, evo male pomoći:

Pošteno razvrstajte stvari
Foto: Depozitfoto
  • Ono što povremeno nosite, stavljajte pozadi, po mogućstvu u kutije ili plastične kese.
  • Napred slažite odeću koju svakodnevno nosite, kao i donji veš koji možete da poređate u korpe.
  • Vešalice su veoma korisne. Sve što možete, naročito haljine, stavljajte na njih, ali ne i, recimo, suknje od trikotaže jer na taj način možete da zakačite nit.
  • U fioke poslažite kupaće kostime, sokne, nakit, sve sitnije predmete, ali i pamučne majice koje ste urolali da bi zauzele manje prostora.

Pročitajte još: Jednostavno: Od starog kauča napravite moderni komad nameštaja

  • Torbe, kaiševe i šešire možete da kačite na kuke u ormaru ili čak na one koje se nalaze na vratima spavaće sobe. Ako nemate kuke, onda ovim modnim detaljima pronađite mesto na policama garderobera.
  • Ne zaboravite da bi stvari koje ste izdvojili da poklonite trebalo da budu u dobrom stanju. One koje su oštećene bacite bez imalo griže savesti. Sigurno ih više nikada nećete obući.
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.