· · Komentari: 0
LEPOTA LICA

Zaboravite BOTOKS! Bacite se na ova tri vitamina

Lepo lice i mladolik želja su većine žena, a i dobrog broja muškaraca...

1610400859_oil-3496781_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Skupi botoksi su preparati koji imaju trenutno dejstvo, ali isto tako i preparati koji zahtevaju ponovnu aplikaciju nakon određenog perioda. Mnogo bolja opcija je fokusiranje na vitamine, koji se prirodno sadrže u našoj koži i čuvaju našu mladalačku lepotu.

Vitamin C najbolji je antioksidans, koji uništava slobodne radikale koji su glavni krivci za opuštanje kože i stvaranje bora...

Odaberite vitamin koji najviše vama prija i aplikujte ga u vidu seruma ili odaberite preparate koji sadrže ove vitamine.

Pročitajte još: One mogu sve! Šta mislite, ko obavi 42 ZADATKA tokom dana?

Za očuvanje mladalačkog izgleda najbolji je vitamin A čiji derivat retinol najbolje ublažava bore i sprečava stvaranje novih, podstičući obnavljanje ćelija kože. Odličan učinak ima i na akne, ali kako se na dnevnom svetlu raspada on nema učinaka pa se stavlja u noćne kreme. Uz to, retinol reguliše rad lojnih žlezda i pojačava proizvodnju kolagena i elastina, čineći vašu kožu besprikornom. 

Pročitajte još: SUPERŽENA živi na ivici: Evo koliko je opasno biti MULTITASKING osoba

Crvenilo lica ublažiće vitamin B3, a pritom će i vratiti neohpodnu vlažnost koži. U kremama se može pronaći pod imenom niacinamid, a njegov glavni zadatak je pojačavanje proizvodnju ceramida i masnih kiselina koje stvaraju zaštitni sloj na koži.

Pročitajte još: MILICA zna najveću tajnu života: Recept za sreću i otkriva nama

Vitamin C najbolji je antioksidans, koji uništava slobodne radikale koji su glavni krivci za opuštanje kože i stvaranje bora. Sjajno deluje na opekotine od sunca, ali ne zaboravite vrlo važnu stvar - preparati koji sadrže vitamin C najbolje će delovati ako se čuvaju u dobro zatvorenoj tamnoj ambalaži.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.