· · Komentari: 0
ZDRAV ŽIVOT

Zaboravite na VEČERU, barem na ovih pet namirnica zbog kojih možemo postati GOJAZNI

Ove namirnice nikako ne smete jesti posle 20 časova, a kamoli nakon tog perioda...

1620761738_Depositphotos_54029967_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Ovih pet namirnica nikako nisu poželjne za konzumiranje u popodnevnim i večernjim satima. Sa druge strane, ovo je posebno opasno ukoliko imate problema sa težinom.

Pročitajte još: Ručak koji se pravi u JEDNOM LONCU - Pasta sa limunom i spanaćem za užurbane radne dane! (RECEPT/VIDEO)

Ovo su namirnice koje u toku večernjeg doba dana treba izbegavati po svaku cenu.

Crveno meso

Kao i masna hrana, i crveno meso je teško za želudac zbog čega bi vam mogao praviti problem da zaspate jer se crveno meso sporo prevaruje. Crveno meso je najgori izbor za večeru nakon 19 sati, ali i velika porcija piletine ili svinjetine imaće isti loš učinak. 

Pročitajte još: Astrolog otkriva kakva će nam biti 2021. godina: Maske ćemo nositi do aprila 2022.

Testenina
Testenina je jedan od najkaloričnijih ugljenih hidrata - u jednoj porciji testenine možemo konzumirati čak 400 i više kalorija, a one se najviše skupljaju na predelu stomaka. Testenina će mnogo manju štetu napraviti ako je konzumirate ranije tokom dana.

Čokolada

Ne samo da je čokolada puna kalorija i šećera, nego sadrži i kofein koji može uzrokovati nemiran san. Čokolada nas ne čini sitijima, pa ako žudite za čokoladom, ne mora da znači da ste gladni, nego da jednostavno imate potrebu za slatkim. Bolji izbor biće topli čaj ili čaša čokoladnog mleka sa niskim postotkom masnoće.

LJuta hrana

Pročitajte još: Italijani predvideli koronu još 1962. godine?! Otkriveno šta stoji iza ilustracije napravljene pre 50 GODINA (FOTO)

Uživanje u ljutoj hrani posle 20 časova može vas koštati dobrog sna. Osim toga, začinjena hrana stvara neki oblik korozije u želucu i često uzrokuje nadutost i probavne smetnje, naročito ako pola sata nakon konzumiranja takve hrane mirujete. 

Pomfrit

Pročitajte još: Jednostavan recept za TOFU sa povrćem! Savršen predlog za ručak (FOTO)

Masna, teška hrana je, očito, krcata kalorijama i masnoćama, ali i teško pada na želudac pa joj treba duže da se prevari, zbog čega se ujutro možete osećati umorno i tromo, odnosno nenaspavano. Umesto toga, izaberite manji sendvič od celovitog zrnevlja sa ćuretinom.  

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.