Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA

Zaboravite SKUPE TRETMANE: Evo koje namirnice BRIŠU CELULIT

Umesto skupih kozmetičkih tretmana, pripremite se za kupaći kostim u poslednjem trenutku pamernim izborom namirnice

1626383209_Depositphotos_23452758_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Najveći neprijatelj svih žena, posebno kada dođe vreme za kratku, letnju garderobu. Pored genetskih predispozicija, tipa cirkulacije i kože, prvenstveni uzrok pojave celulita je nezdrava ishrana. Kako bi ga se rešili, nije nužno kupovati skupe kreme i tretmane, već je potrebno napraviti red u svom tanjiru.

Pročitajte još: KAKO SE PIŠE: SVETLOPLAVA ili SVETLO PLAVA, kako je pravilno pisati svetlije nijanse boja?

Povrće je ključno u borbi protiv celulita, a na prvom mestu je slatki krompir, jedna od najhranljivijih namirnica koja je puna vitamina C i E, beta karotena i kalija. NJegovi korenasti proteini sjajan su antioksidans, a što češća konzumacija preporučuje se zbog poboljšanja cirkulacije i izbacivanja toksina, što je ključ uklanjanja celulita. 

Povrće je ključno u borbi protiv celulita, a na prvom mestu je slatki krompir...

Prokelj je odličan saveznik u borbi protiv celulita jer osim vitamina C sadrže i indol-3-karbinol koja se u telu pretvara u di-indolil metan, DIM koji pomaže enzimima u jetri blokiranje proizvodnje štetnih čestica koje uništavaju kolagen.

Za kraj, superhrana - brokoli. Brokoli je pun vitamina C i sjajan izvor biljnih vlakana, najbolji nemlečni izvor kalcijuma i alfa lipoične kiseline koja sprečava stvrdnjavanje kolagena i gomilanje naslaga, koje zovemo celulit.

Pročitajte još: DINJA: Idealno voće koje ne goji, a umiruje opekotine i ubod insekta

Naravno, potrebne su i ciljane vežbe za mišiće područja na kojima se nalazi celulit, pa kad sve to kombinujete zajedno, vaše noge će dobiti onaj izgled koji želite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas