· · Komentari: 0
DIJETA

Začinima protiv kilograma: Ovi saveti će vam pomoći da brzo smršate

Želite li da pojačate potencijal sagorevanja masti? Onda je možda pravo vreme da pojačate temperaturu tela

1620747458_zacini.jpg
Foto: Pixabay

Termogeneza je proces proizvodnje toplote u telu, što ubrzava metabolizam i pomaže sagorevanje kalorija. Najlakši način da podignete temperaturu tela je vežbanjem, ali isto može i dijetom.

Pročitajte još: Banana kao svemoćan lek: Pet problema koje će otkloniti bolje od tablete

Neki tipovi hrane podstiču metabolizam više nego drugi proizvod, te stoga sagorevaju više kalorija. Ovo uključuje začine, protein, ulje kokosa i zeleni čaj. Možete da sagorite između 40 i 100 kalorija više po danu tako što ćete uzimati nešto od ljutih namirnica.

Protein sadrži veći termički efekat nego masti i karbohidrati, jer mu je potrebno duže da se svari, te koristi više energije. Takođe i zasiti lako, pa nećete dugo biti gladni.

Začini kao što su crni biber i čili su, takođe, vrlo efikasni. Holandska studija je otkrila da 10 grama čilija po obroku povećava temperaturu tela odmah nakon unosa namirnice. Aktivni sastojci iz čilija ubrzavaju metabolizam, sagorevaju masti i smanjuju apetit.

Crni biber takođe pospešuje metabolizam. Takođe pojačava apsorpciju zdravih hranljivih materija. Druga studija pokazuje da sastojci iz zelenog čaja sagorevaju masne ćelije. Ulje kokosa stimuliše metabolizam i do 5%.

Pročitajte još: Savršena užina, ali i zamena za slatkiše

Postoji ogroman broj termogenetskih suplemenata na tržišu, ali prilagođavanje ishrane je sigurniji i zdraviji način da ubrzate sagorenje masti. Vežbajte redovno, izbacite prerađenu hranu iz ishrane, dodajte termogenetsku hranu i uskoro ćete ubrzati metabolizam.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.