· · Komentari: 0
sveže bilje

ZAČINSKO BILJE u kuhinji: Šta treba da znamo pre početka gajenja?

Začinsko bilje je osim lepe dekoracije doma, odlično i prilikom pripremanja hrane.

1623655080_Depositphotos_62125247_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Dodavanje svežeg bilja hrani koju spremate možete pospešiti ukus i dobiti nešto potpuno novo. A držanje bilja u kuhinji izuzetno je zgodno za sve koji žive u stanovima, gde ćete osim prijatnog izgleda dobiti i dodatak mngoim jelima. Međutim, postoje neke stvari koje bi trebalo da uzmete u obzir pre nego što se odvažite i započnete gajenje začinskog bilja.

Pročitajte još: Kako se gaji NANA? Obogatite kuhinju zelenilom

Nega začinskog bilja

Prvo bi trebalo da im obezbedite dovoljnu količinu svetlosti. Mnogim biljkama treba šest do osam sati sunčeve svetlosti dnevno. Uz to imajte na umu koliko je lišće biljaka blizu samog prozora, jer staklo leti može previše da se zagreje.

Zalivanje začinskog bilja

Bosiljak, vlasac, ruzmarin, žalfija, nana, červil, mogu uspešno da se gaje u zatvorenom. Biljkama poput bosiljka i vlasca potrebno je više vode, pa održavajte zemlju vlažnom. Dok za mediteransko bilje, pustite da se zemlja malo isuši između zalivanja.

Pročitajte još: PETUNIJE, najčešće cveće za terase: Kako da cvetaju od proleća do jeseni?

Kada je vreme da uberete plodove gajenja začina ne uzimajte sve ođednom, ograničite se na četvrtinu biljke kako biste bili sigurni da će nastaviti da raste.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.