· · Komentari: 0
PREVENCIJA

Zanemarite ŠUMEĆE tablete! Učinite nešto za vaše zdravlje i napravite sami VITAMIN C (RECEPT)

Tokom pandemije virusa, lekari preporučuju što veći unos vitamina C u cilju jačanja imuniteta

1608849240_fruits-3137112_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Jačanje imuniteta ključna je odluka za prevenciju od virusa, gripa i prehlade u vreme svetske pandemije i širokog rizika po zdravlje. Dodatani unos vitamina preporuka je lekara za ljude svih urzasnih dobi, ali uz ovu preporuku uvek ide i činjenica da je unos priodnog izvora vitamina C najdelotvornija.

Pročitajte još: ČUVENI lekar MOLOHOV se kune u KRALJA JESENI i CARA ZIME: Rusi leče 20 BOLESTI belim korenom!

Donosimo vam recept za domaći vitamin C u prahu, kao i preporuku za njegovo konzmiranje.

Recept za domaći vitamin C

Za pripremu preparata potrebni su citrusi, limun, pomorandža, grejp, limeta, mandarina ili drugo sezonski dostupno citrusno voće. Preporuka je da to budu organski citrusi, ili bat oni za koje neko može da vam garantuje da nisu prskani pesticidima jer je za pripremu potrebna kora proizvoda.

Foto: Depositphotos

Pročitajte još: Pismo MASONA koje se PREPRIČAVA: Isprovociraćemo socijalnu KATAKLIZMU i otvoriti vrata LUCIFERU

Nakon što pojedete ili ocedite citruse, operite i iseckajte koru upotrebljenog voća, stavite je široko raspoređenu na čistu tkaninu ili tacnu i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi dok ne postane suva i hrskava.

Pročitajte još: Ruski travar DMITRI: Muškarci, ne kupujte skupe preparate, OVA BILJKA sprečava ĆELAVOST

 

Zatim tu suvu koru stavite u blender i miksujte dok ne dobijete prah onoliko fino ili grubo koliko želite. Sačuvajte citrusni prah u posudi koja ne propušta vazduh i koju ćete čuvati na suvom i hladnom mestu.  

Konzumiranje vitamina C

Količinu vitamina potrebno je da prilagodite svom telu. Kora citrusa sadrži vrlo visoke doze vitamina C. Čak 100 grama kore daje oko 130 miligrama vitamina C. Sam plod pomorandže daje samo 71 miligrama ovog vitamina na 100 grama voća. Uz to kora citrusa je prepuna enzima i fitonutrijenata.

Pročitajte još: Košta 40 dinara i PROVEREN je zimski ruski lek za podizanje imuniteta

Konzumirajte barem 1 kafenu kašičicu na dnevnoj bazi. Dodajte je u kaše, supe, salate, sokove, deserte. Jedna kašičica je dovoljna za unos kompletnog kompleksa C vitamina, uključujući naringin, rutin, hesperidin i sa ostalim bioflavonoidima u količini koja je vašem telu potrebna za jedan dan.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.