· · Komentari: 0
TEHNOLOŠKE PROMENE

Zašto je tako MALO korisnika instaliralo operativni sistem Windows 10?

Iako je operativni sistem koji je u upotrebi na većini kompjutera i laptop računara širom sveta, izgleda da najnovija verzija nije prijemčljiva korisnicima

1594244320_windows.jpg
Foto: Pixabay

Samo 150.000 korisnika do sada je na svoje uređaje instaliralo najnoviju verziju Windows 10 operativni sistem, odnosno tek sedam odsto računara zasniva se na ovoj verziji.  

Više od 1,5 milijardi uređaja počiva na Windows operativnim sistemima

Ova verzija Windows 10 na tržištu je već mesec dana pa analitičare ne čudi ovako mali procenat korisnika obzirom da mnogi čekaju prve recenzije i unapređene verzije operativnog sistema. 

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Foto: Pixabay

Statistika pokazuje da bi novi operativni sistem Windows 10 do kraja godine trebalo da ima skoro 50 odsto korisnika računara sa ovim operativnim sistemom.

Tako će i prethodna verzija, inače sada najkorišćenija verzija pasti na oko 35 odsto uređaja. To bi predstavljalo normalan ciklus ili "životni vek" svake verzije Microsoft operativnog sistema.

Pročitajte još: NE NASEDAJTE! Napravite sami NEOPHODAN deo za MOBILNI (VIDEO)

Microsoft softverski stoji sjajno i u ovom trenutku Windows operativni sistemi svih verzija "vrte" se na više od 1.5 milijardi uređaja širom sveta. Iako se to ne može meriti sa Android i iOS uređajima, svejedno je značajno jer Windows nije besplatan.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.