· · Komentari: 0
nokti

Zašto je važno praviti PAUZU OD MANIKIRA? Ovo je detoks za vaše NOKTE

Jedno je sigurno, naši nokti su vole kada ih "odmorimo" od stalnog odlaska u salon.

1598447538_Depositphotos_205257390_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Kalifornijski dermatolog doktor Peterson Pierre ima bezbroj komentara na ovu temu.

Pročitajte još: Imate KOVRDžAVU KOSU: Uz ovaj savet UJUTU ćete se buditi sa NETAKNUTOM FRIZUROM

Većina lakova, acetona i drugih proizvoda za nokte sadrži jake hemikalije. Pauza od manikira omogućava telu mini detoks.

Stalna upotreba acetona i UV lampi oslabljuju keratin u noktima što uzrokuje lomljivost noktiju!

Da ne spominjemo da će nokti doživeti fizičku promenu.

- Stalna upotreba acetona i UV lampi koje su sastavni deo manikira oslabljuju keratin u noktima i uzrokuju grubost i lomljivost noktiju. Odmaranje noktiju od manikira, ne samo da će omogućiti noktima rehidrataciju i oporavak, već eliminiše izlaganje neželjenim mikroorganizmima. Vaša kutikula dobija šansu oporavka i eliminišete šanse za gljivične infekcije, jer čak 75 odsto salona za nokte ne poštuje državne protokole o dezinfekciji -  objašnjava doktor Peterson.

Pročitajte još: Otkrivamo TAJNU francuske DIVE: Kako napraviti NEHAJNE kovrdže

Predlažemo vam da nabavite kućni pribor za manikir, ako želite da popravite i održite manikir koji vam je ostao na noktima.

Doktor Pierre preporučuje detoks, osnovni alati vam mogu pomoći da skinete ostatke manikira i tako sami možete osloboditi nokte. (Pro savet: Ako su vam nokti lomljivi, skratite ih kako biste im omogućili prirodni rast).

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.