· · Komentari: 0
uređenje

Zašto krevet nikako ne treba da bude ispod prozora? Feng šui ima objašnjenje

Prema staroj kineskoj disciplini krevet ne treba pozicionirati ispod prozora.

1613385782_bedroom-690129_1280.jpg
Foto: Pixabay

Suvišno je pričati o tome koliko je san važan za dobro zdravlje: tokom noći telo se regeneriše i priprema za sledeći dan.

Pročitajte još: Trendovi unutrašnjih boja koji će biti popularni tokom 2021. godine

Zbog toga je toliko važno da vaš krevet pruža snažnu potporu. Iza kreveta je najbolje imati čvrst zid, a ne prozor. Kada spavate ispod prozora, prema feng šuiju, vaša energija vremenom slabi, jer nema odgovarajuću podršku i zaštitu.

Postavljanje kreveta ispod prozora 

Prema kineskoj tradiciji, glava kreveta se nikada ne postavlja direktno ispod prozora. Spavanje uz direktno izlaganje prozoru može stvoriti brojne probleme koji mogu dovesti do lošeg sna, smanjene vitalnosti i potencijalnih zdravstvenih problema.

Foto: Deposit

Idealno mesto za krevet je glava okrenuta prema zidu bez prozora.

Pročitajte još: Cigla po cigla i savršen detalj za ŠIK stan

Svetlost koja ulazi u sobu, naročito jako svetlo, može da poveća nivo budnosti tokom spavanja, remeti vaš prirodni ciklus spavanja i umanjuje mir.

Idealno mesto za krevet je glava okrenuta prema zidu bez prozora, kako bi se obezbedila čvrsta podloga i što je dalje moguće od prozora i vrata.

Ako jednostavno nije moguće postaviti krevet bilo gde osim ispod prozora, negativne efekte manje idealnog smeštaja možete da umanjite pomoću uzglavlja.

Čvrsti zid služi kao simbol planine, kao i dobro uzglavlje. Poželjni materijali su drvo ili drugi prirodni materijali. Za zavese i zavjese birajte prirodne tkanine, poput pamuka, lana ili svile.

Pročitajte još: Neverovatne prednosti ULJA KARANFILIĆA: Služi kao prva pomoć kod ovog čestog problema

Pokrivajte prozore samo noću. Tokom dana treba otvoriti zavese i senke i pustiti prirodnu svetlost.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.