Oglas
· · Komentari: 0
ishrana

U ovome je CAKA! Nikada ne treba da čekate da OSETITE GLAD i IZGUBIĆETE KILOGRAME

Glad je dobar znak da vaš metabolizam funkcioniše.

1603012046_Depositphotos_12401669_s-2019-1-.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ipak ne treba uvek da čekate da osetite glad kako biste jeli.

Ovo su razlozi zbog kojih ne treba čekati da glad dođe već treba da stvorite svoju rutinu ishrane;

Glad vodi do prejedanja

Ako preskačete obroke vaš organizam će kasnije tražiti više hrane. Potrebna je stalna ishrana na 3, 4 sata kako se metabolizam ne bi usporavao. Takođe, ako ste duže bez hrane nivo šećera u krvi pada, a kao rezultat dolazi potreba za šećerom u hrani.

Pročitajte još: Probajte OVAJ MENI, jer lekari garantuju da SPREČAVA ALERIJE

Odlaganje jela neće doprineti tome da izgubite kilograme

Često je pogrešno mišljenje koje vlada da ako gladujete gubite kilograme. Ako unosite malo kalorija dnevno, u organizmu se aktivira drugi režim rada zbog čega će sagorevati još manje kalorija jer misli da treba da ih sačuva. Tako da na ovaj način do mršavljenja neće doći.

Verovatno ako čekate nećete izabrati zdravu hranu

Nećete imati dovoljno vremena da napravite zdrav obrok, te ćete posegnuti za prvim jelom.

Nećete uvek moći da prepoznate da ste gladni

Dva hormona utiču na regulisanje gladi. Grelin koji podstiče aptetit i lapetin koji ga potiskuje. Kada neko vreme niste jeli nivo grelina se povećava, a lapetin kaže vašem telu da niste gladni. Nakon iscrpljujućih dijeta može doći do toga da se parametri gladi poremete.

Glad je dobra za zdravlje

Dugoročan osećaj gladi nije dobar za zdravlje. Utiče na moguće stvaranje hroničnih bolesti, ali i na mentalno zdravlje.

Pročitajte još: Volite kafu? Evo razloga zbog kojeg ćete je OBOŽAVATI!

Simptomi koji prate osećaj gladi:

  • poteškoće sa koncentracijom
  • slabost
  • vrtoglavica
  • mučnina i povraćanje
  • razdražljivost
  • glavobolja
  • grčevi u stomaku

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas