Oglas
· · Komentari: 0
TRUDNOĆA

Zašto neke trudnice imaju, a neke nemaju JUTARNJE MUČNINE?

Ako si jedna od onih trudnica koje nemaju jutarnje mučnine, saznaj koji je razlog tome.

1607508051_Depositphotos_321788046_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Sve ostale buduće mame se boro sa mučninama tokom trudnoće, a ti si prošla kroz prvo tromesečje, bez naznaka mučnina i povraćana. 

- Neke žene mogu doživeti jutarnje mučnine, a neke žene ih jednostavno nemaju. Neke ih imaju u prvoj trudnoći, ali imaju u drugoj, i obrnuto. Nema svako jutranje mučnine, ako što ni nemaju svi mučnine od putovanja - objašnjava dr Mara Francis, ginekolog iz Teksasa.

Pročitajte još: Svako ko ima osobu stariju od 60 godina u kući, mora da pazi na ove 4 stvari!

Ako si jače građe, može bolje podnosiš porast nivoa hormona, poput beta HCG, estrogena i drugih koji dolaze tokom prvog tromesečja. Taj nivo hormona se brzo širi u prvim nedeljama trudnoće, što može prouzrokovati pometnju u želucu. Što se probližava drugo tromesečje, taj nivo, iako je još uvek u porastu, lakše se podnosi.

Pročitajte još: OBOREN REKORD: U Beogradu rođeno najviše beba u poslednjih 20 godina

Kod manjeg broja žena, nedostatak jutarnje mučnine može da ukaže da je njihov nivo hormona znatno niži od proseka i da imaju povećan rizik od spontanom pobačaja, ali to najčešće nije slučaj.

Pročitajte još: Povećajte IMUNITET kod DECE, tako što ćete se IGRATI SA NJIMA U PRIRODI

Foto: Depozit

- Dolazile su mi mnoge žene u panici, jer nisu osećale nikakve jutarnje mučnine i mislile su da su pod većim rizikom od pobačaja. Ako nemate jutarnje mučnine, to ne znači da imate abnormalne nivoe hormona, to samo znači da bolje podnosite trudnoću - kaže dr Grancis.

Pročitajte još: DOKAZANO: Muzika pomaže bebama da PROGOVORE

Ipak, ako prvo tromesečje prođe bez mučnina, to ne znači da se one neće uopšte pojaviti. Iako većina žena jutarnje mučnine proživljava između 8. i 14. nedelje, svaka žena i svaka trudnoća je drugačija, te mučnine mogu stupiti i nešto kasnije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas