Oglas
· · Komentari: 0
KRALJEVSKI

Zašto princ Filip nije kralj, a Kejt Midlton će biti kraljica?

Princ Filip je u braku sa britanskom kraljicom Elizabetom 73 godine.

1613726610_Depositphotos_157627310_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Filip je rođen kao princ od Grčke i Danske, a kraljicom se oženio kada joj je bilo 20 godina i imala je titulu princeze koja će naslediti britanski tron. Pet godina nakon njihovog venčanja umro je kralj Džordž šesti, a Elizabeta je postala kraljica Velike Britanije. Ipak, princ nije postao kralj, a razlog je prilično jednostavan.

Pročitaqjte još: Princ Hari rizikuje da "skrene s puta": Kraljevska porodica izdala važno saopštenje!

Titula kralja nadmašuje titulu kraljice, pa je zbog patrijarhata i činjenice da njemu titula kralja ne pripada rođenjem Filip zauvek ostao princ.

Kada je njegova supruga postala kraljica, odrekao se titula iz kraljevske porodice u kojoj je rođen i postao je vojvoda od Edinburga.

Pročitajte još: Da li će se ovo dopasti kraljevskoj porodici? Megan i Hari uskoro kod najpoznatije voditeljke na svetu

Ipak, vrlo je verovatno da će Kejt Midlton na dan kada i ako Vilijam postane kralj postati kraljica, ali kraljica pratilja (Queen Consort).

Kao kraljica pratilja Kejt neće imati ovlašćenja kraljice Elizabete koja je monarh.

Već se godinama nagađa šta će se dogoditi sa Kamilom Parker-Bovles kada Čarls postane kralj.

Pročitajte još: Modni stil Kejt Midlton menja se kada postane kraljica: Jedna osoba će joj biti uzor!

Stručnjaci za kraljevsku porodicu smatraju da joj kralj neće dodeliti titulu kraljice pratilje, nego da će nositi titulu princeze. Jedan od razloga za takva mišljenja je istorija odnosa Kamile i britanske javnosti i činjenice da je ona druga supruga budućeg kralja sa kojom nije u crkvenom braku.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas