Oglas
· · Komentari: 0
šminka

Zašto svaka žena treba da koristi PRAJMER, a često ga zaobilazimo

Prajmer ili baza za šminkanje je kozmetički proizvod koji treba da priktije sve vidljive manje na koži.

1615981255_Depositphotos_249024892_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Vrste prajmera

  • Bezbojni prajmeri koriste se kako bi prikrili i izravnali sve nedostatke na koži te je pripremili za nanošenje pudera. Takođe, nanošenjem prajmera sprečićete isušivanje kože, neutralisati sjaj i crvenilo lica.
  • Nijansirani prajmeri će prikriti sve mane i nedostatke na vašem licu, a koži dati poseban sjaj.

Pročitajte još: PUNĐU ćemo sigurno viđati oovg proleća: Napravite je prema obliku lica

Ako ste sklone alergijskim reakcijama

Izbjegavajte proizvode sa mirisima, silikonima, uljima ili parabenima. Potražite one sa umirujućim sastojcima poput soje, hijaluronske kiseline, alantoina, kamilice, nevena ili aloe. Takođe, važno je da sadrže minerale poput titanijum dioksida ili liskuna. Pre upotrebe, proizvod testirajte na unutrašnjoj strani ruke kako biste bili sigurni da će u potpunosti odgovarati vašem licu i da neće da izazove alergijske reakcije.

Ako imate akne

Tražite formule na bazi vode sa zelenim podtonovima. One će neutralisati crvenilo na koži, jer obično sadrže salicilnu kiselinu, utiču na smanjenje razvoja bakterija i izlučivanje ulja.

Ako imate suvu kožu

Zahvaljujući prajmeru, šminka će mnogo duže da ostane na vašem licu. Pre njegovog nanošenja treba da nanesete hidratantnu kremu, jer ćete na taj način sprečiti isušivanje kože. Ako imate suvu kožu, birajte prajmere koji u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu, shea puter, jojobu, ulje avokada ili arganovo ulje.

Pročitajte još: ŠAG FRIZURA polako osvaja svet: Sedamdesete se vraćaju (FOTO)

Nanošenje prajmera

Za većinu profesionalnih šminkera, prajmer je jedan od najvažnijih proizvoda koje koriste prilikom šminkanja. Na čisto lice nanesite hidratantnu kremu i sačekajte da je koža upije. Zatim, sasvim malu količinu prajmera nanesite na sredinu lica, razmažite prema obrazima, čelu i bradi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas