· · Komentari: 0

Zašto treba da grickate ZELENU SOJU za proteine, zdrave masti i još 3 hranljive prednosti!

Prepuna dragocenih hranljivih materija, nezrela soja zdrav je dodatak svakom obroku ili užini.

1629095711_Depositphotos_4519803_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit

Evo svih hranljivih razloga da vrećicu ili dve zelene soje uvek držite u zamrzivaču.

Pročitajte još: Dvanaest ZNAKOVA da vam je telo previše KISELO - Glavni razlog za mnoge bolesti!

Odličan izvor proteina.

Prvo, soja je potpuni izvor proteina. To znači da sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina, što je odlično za vegetarijance i vegane, jer može biti teško pronaći opcije na biljnoj bazi koje su potpuni izvori proteina, sadrži oko 18 grama proteina po šolji.

Ima tone vlakana.

Osim proteina, soja je takođe odličan izvor vlakana, sa 8 grama po šolji-oko jedne trećine dnevno preporučenih vlakana za žene.

Zelena soja je puna masti zdravih za srce.

Takođe sadrži i omega-6 i omega-3 masne kiseline (6 grama i 0,6 grama po šolji).

Foto: Depozit

Bogata hranljivim materijama i uravnotežena je makronutrijentima.

Jedan od glavnih faktora koji čini zelenu soju tako dobrim za vas je njena neporeciva gustina hranljivih materija. To znači da sadrži mnogo neverovatnih hranljivih materija u odnosu na njegovu veličinu i količinu kalorija, bez ikakvih (ili mnogo) nezdravih stvari (dodanog šećera, zasićenih masti, natrijuma itd.). Ravnoteža makronutrijenata zelene soje - što znači ravnotežu ugljenih hidrata, proteina i masti - takođe je idealna. To pomaže u sitosti i zadovoljstvu tokom dana.

Zelena soja je takođe prepuna vitalnih mikroelemenata poput gvožđa, magnezijuma i bakra.

Ne treba zanemariti mikronutrijente. Zelena soja je bogata mikronutrijenata kao što su tiamin, gvožđe, magnezijum, fosfor, bakar, vitamin K, folati i mangan, koji su vitalni za održavanje metabolizma i ukupnu ravnotežu u našim telima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.