· · Komentari: 0
TRIK

Zašto treba da koristite VOSAK ZA AUTOMOBIL u kuhinji?

Potpuno neočekivana primena.

1626769746_cleanliness-2799459_1920--1-.jpg
FOTO: Piksabej

Vosak za automobile može ispuniti sitne ogrebotine i mrlje na prozirnom sloju automobila. Takođe može da spreči i nastanak mrlja od otisaka prstiju i olakša čišćenje prljavštine sa površine automobila. Sve to dok spoljašnosti daje atraktivan sjaj.

Pročitajte još: Izbelite veš bez izbeljivača! Postoje četiri načina uz sastojke koje svi imamo

Ne zvuči li sve ovo kao nešto što biste želeli da vidite u svom domu? Ispostavilo se da je vosak za automobile odličan za sve vrste kućnih trikova. Evo zašto treba da držite vosak za kola u svojoj kuhinji.

Protiv masnih površina 

Bilo da imate plinski šporet ili onaj sa ravnom pločom, vosak za automobile je vaš prijatelj. Vosak za automobile nije za čišćenje, pa se pobrinite da prvo temeljito očistite gornji deo ploče. Zatim novoočišćeni i osušeni gornji deo šporeta obrišite tankim slojem voska od automobila.

Ispolirajte sa krpom bez dlačica ili papirnim ubrusom. Premaz bi trebalo da traje nedelju ili dve. Održavaće vrh vašeg šporeta sjajnim, glatkim i pomoći da prolivena hrana lako klizi.

Takođe, idealno je sredstvo za površine gde često prska mast.

Sjajni uređaji

Bez obzira na završnu obradu vaših uređaja, tanki sloj voska za automobil će ih održavati sjajnim. Opet, prvo očistite i osušite površine, a zatim nanesite tanak sloj voska. Ispunjava ogrebotine i prljavštine i pomaže u odbijanju otisaka prstiju, posebno na aparatima od nerđajućeg čelika.

Slavine i ručice premažite voskom za kola. Biće sjajni i neće se pojavljivati mrlje od vode.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.