· · Komentari: 0
hrana

Postoji NAUČNO OBJAŠNJENJE zbog čega više volimo CRVENU od ZELENE hrane

Vid je najvažniji pri izboru hrane. Crvena ima prednost nad zelenom jer je hranjivija i ima više kalorija. LJudima je u genetskom kodu zapisano da biraju crvenu pre zelene hrane

1599466902_vegetables-1238252_1280.jpg
Foto: Pixabay

Bitka oko povrća vodi se u gotovo svakoj kući. Brokoli deci jednostavno ne izgleda i ne miriše privlačno kao malina. Pogotovo ako je malina gumena i šećerna. Ali nisu deca u potpunosti kriva za svoju izbirljivost.

LJudima je u genetskom kodu zapisano da biraju crvenu pre zelene hrane (meso pre graška). Nova Italijanska naučlna  studija kaže da se pri izboru hrane vodimo njenim izgledom.

- Prema nekim teorijama, naše se čulo vida razvijao tako da s lakoćom prepozna najhranljivije bobice, voće i povrće iz džungle zelenila koje ga je okruživalo - pojasnila je Raffaella Rumiati, koordinatorka ove studije.

Pročitajte još: LJudima koji jedu SLATKO nedostaje ljubav, a oni koji DOSOLJAVAJU svaku jelo imaju imaju lošu OSOBINU

 Autor studije, dr Francesco Foroni, objasnio je kako nam boja govori puno o namirnicama.

- Što je sirova hrana crvenija, to je verovatnije da je hranjiva, dok zelena boja upućuje na to da ima malo kalorija - pojašnjava dr Francesco Foroni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.