Oglas
· · Komentari: 0
VASPITANJE

Zastrašujuće: Broj proizvoda BRZE HRANE namenjene isključivo deci povećan 7 puta u poslednjoj deceniji!

To što nisu dovoljno zreli i kadri da odole atraktivnim reklamama sa kaloričnim proizvodima i ukusnim slatkišima razlog je zašto danas ima toliko gojazne dece.

1623574597_Depositphotos_207296412_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Do takvog zaključka su došli američki psiholozi, koji su sproveli anketu među mališanima i njihovim roditeljima.

Pročitajte još: Defektolog upozorava: Umesto u park deca danas idu na palačinke i to objavljuju na Instagramu

Industrija hrane "napada" decu

Ispostavilo se ono na šta su stručnjaci i sumnjali - da to što proizvođači hrane kojima su ciljna grupa najmlađi, izdvajaju ogromne svote novca za reklamiranje, ima zadovoljavajuću povratnu reakciju, jer posle emitovanja većina dece odmah dobije želju da proba te slatkiše. I svaki naredni koji ugledaju na TV ekranu.

Istraživanja pokazuju zastrašujuće stvari

Istraživanja pokazuju da je broj novih prehrambenih proizvoda namenjenih najmlađima porastao u poslednjih deceniju i po za sedam puta, a pritom su uglavnom obogaćene veštačkim aromama, bojama i šećerima.

Najmlađi su sve gojazniji, a roditelji u šoku

Najmlađi su sve gojazniji, što posebno zabrinjava stručnjake, ali i zbunjuje roditelje koji ne znaju kako da im ograniče unos kaloričnih, nezdravih namirnica, a da mališan to ne shvati kao kaznu. Teško im je da pronađu balans, jer ne mogu da uskrate svom detetu nešto što konzumira većina njegovih vršnjaka.

Pročitajte još: Muškarac i beba: Kod novog tate se dešavaju i fizičke promene

Stručnjaci smatraju da je veliki problem to što se u marketinške svrhe koriste likovi iz crtanih filmova, stripova i popularnih bajki, a koji sugerišu deci da će biti jaki, pametni i lepi kao oni ako jedu određeni proizvod. Međutim, problem je u tome što se mahom radi o nezdravim grickalicama koje su pune kalorija, a bez hranljivih sastojaka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas