· · Komentari: 0
REKREACIJA

Zategnite dva KRITIČNA dela ŽENSKOG TELA uz pomoć ČETIRI vežbe sa LOPTOM

Period slava donosi nova iskušenja - kako ne dodati koji kilogram više, ili bar sačuvati trenutnu liniju.

1603791328_loptaa.png
Foto: Depozitfoto

Iako će ove godine, zbog epidemije kovida, slave biti skromnije, ali samo po broju gostiju, a znajući naše običaje nikako i po izboru hrane i pića, sigurno neće biti lako da se ostane u dobroj formi.

Pročitajte još: Kako da vaš PODBRADAK nestane: Ove jednostavne VEŽBE će vam pomoći

Oni koji su često fizički aktivni mogu sebi da priušte dobar zalogaj i da se ne suoče sa stomakom koji visi, tesnom garderobom i otežanim kretanjem. Zato se rekreirajte kad god možete i bićete više nego zadovoljni rezultatima, još ako pri tome vežbate sa osmehom, uspeh na svakom polju je zagarantovan.

Ležanje preko lopte
Početni položaj je leći preko lopte. Jednu nogu, ispruženu, podižite visoko dok se mišići zadnjice ne stegnu. Vežbu ponovite 15 puta svakom nogom, sa izdržajem od 15 sekundi na poslednjem ponavljanju i tako tri serije.
Mišići butina i zadnjice su kritična zona.

Predlažemo vežbe za zatezanje mišića butina i zadnjice sa velikom pilates loptom. Za mnoge žene, upravo su to kritične zone, koje uz bogatu trpezu i previše sedenja akumuliraju masnoće, a mišići se opuštaju.

Pročitajte još: NIJE teretana: Najefikasnije se MRŠAVI ovim aktivnostima

Čučnjevi
Naslonjeni leđima na loptu koja je oslonjena na zid spuštajte se u čučanj, tako da butine i potkolenice prave ugao od 90 stepeni. Uradite 15 čučnjeva, a u poslednjem ostanite 15 sekundi. Ponovite tako tri serije čučnjeva.

Podizanje kukova

Ležeći na leđima, podići noge na loptu tako da pritom ostanu blago savijene u kolenima. Podižite kukove gore tako da se noge potpuno ispruže u kolenima, a mišići zadnjice jako zategnu. Vežbu ponovite 15 puta u tri serije.

Pročitajte još: Trčite! Ovaj vid rekreacije VRAĆA MENTALNU SNAGU

Opružanje u stranu

Početni položaj je klečeći, jedna noga ispružena u stranu, a trup oslonjen na loptu. Ispruženu nogu podižite gore do visine da bude paralelna sa podom. Ponovite 10 puta svakom nogom, a svako 10. podizanje zadržite 10 sekundi. Ponoviti u tri serije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.