· · Komentari: 0
SAVETI

Zbog ovih PET grešaka vežbanje u teretani nema efekta!

Posećujete teretanu svakodnevno, a nemate željene rezultate?

1613734595_Depositphotos_188126932_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Sasvim je moguće da tokom vežbanja zanemarujete neke sitnice, koje dovode do velikih problema. Ovo su najčešće greške zbog kojih fitnes-početnici dobijaju negativno iskustvo i, kao rezultat, gube motivaciju.

Pročitajte još: U ovome je CAKA! Nikada ne treba da čekate da OSETITE GLAD i IZGUBIĆETE KILOGRAME

Izbegavanje istezanja nakon treninga

Svi fitnes-fanovi znaju koliko je važno zagrejati se i istezati mišiće pre vežbanja. Ali skoro niko ne radi istezanje posle treninga. Međutim, izbegavanje ove procedure značajno smanjuje efekat prethodnih vežbi.

Istezanje je važno kao i vežbanje.

Ponovno istezanje mišića neophodno je da bi oni postali fleksibilniji i manje boleli nakon intenzivnog treninga. Takođe je vredno napomenuti da se tokom istezanja u organizmu oslobađa hormon rasta somatotropin koji podstiče povećanje mišića.

Nepravilan položaj tela na trenažerima

Energetska pića
Lekari upozoravaju: strogo je zabranjeno baviti se sportom odmah nakon konzumiranja kafe ili energetskih pića. Srce koje se već nalazi pod dejstvom kofeina, neće izdržati dodatno opterećenje od intenzivne fizičke aktivnosti. Kafa plus trening najbrži je put do srčanog udara.

Biomehanika ljudskog tela izuzetno je komplikovana. Stoga, rezultat izvođenja bilo koje fizičke vežbe zavisi od pravilnog položaja vaših ruku, nogu i kičme. Da ne biste napravili grešku, posavetujte se sa fitnes trenerom. Zanemarujuci pravilan položaj tela, izlažete riziku svoje ligamente i zglobove.

Gladan organizam sagoreva manje kalorija!

Trening na prazan stomak

Glad je ozbiljan stres za telo, ali negativan efekat se udvostručava ako se bavite fizičkom aktivnošću. Organizam oseća kao da su njegove rezerve energije ograničene i prelazi u ekonomični režim. Gladni sportista sagoreva manje kalorija nego sit. Ali pri sledećem obroku, "uplašeni" organizam za svaki slučaj pravi zalihe, pretvarajući u salo 30% pojedene hrane.

Pročitajte još: Umor, nestabilna težina, problemi sa zdravljem: Šta sve ukazuje na to da se malo krećemo?

Svakodnevno vežbanje

Klasična šema treninga - poseta teretani tri puta nedeljno, izmišljena je s razlogom. Besmisleno je svakodnevno vežbati, jer u ovom slučaju organizam nema vremena da se odmori, a mišići se ne oporavljaju. Zbog toga trud mnogih početnika, koji pokušavaju da što brže povećaju mišićnu masu, ne donosi nikakve rezultate. Svakodnevno vežbanje siguran je način da dobijete hronični umor i probleme sa srcem - ali ne i idealnu figuru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.