Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE NAVIKE

Želite sa SMRŠATE? Evo koliko hrane količinski žene mogu da unesu tokom DIJETE

Tokom dijete pažnju moramo posvetiti i količini hrane koju unesemo, ma koliko da je ona zdrava.

1622070849_Depositphotos_150139860_s-2019--1-.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

U procesu mršavljenja, pored izbora namirnica i količine ugljenih hidrata koje unosimo, vrlo je važno smanjiti i količinski hranu koju unosimo. Prema preporukama nutricionista, ukoliko želimo da smršamo uopšeno je da treba da smanjimo unos kalorija za 500 kalorija na dnevnom nivou u odnosu na  kalorije potrbne za održavanje trenutne težine. To će vam pomoći da izgubite oko 0,45 kilograma telesne težine nedeljno.

Prosečna žena koja je umerno aktivna, ima između 26 i 50 godina treba da unosi oko 2000 kalorija dnevno da bi održala trenutnu težinu, a 1500 kalorija da bi nedeljno izgubila 0,45 kilograma.

Ovo je posebno važno za žene, koje nepretsano misle o svojoj liniji i neretko su na dijetama.

Prosečna žena koja je umerno aktivna, ima između 26 i 50 godina treba da unosi oko 2000 kalorija dnevno da bi održala trenutnu težinu, a 1500 kalorija da bi nedeljno izgubila 0,45 kilograma.

Pročitajte još: NAJLUĐI ZAKONI na svetu: Razlog zašto udate žene u Boliviji ne smeju da popiju više od čaše vina će vas RAZBESNETI!

Aktivne žene koje šetaju oko pet kilometara dnevno treba da unesu 2200 ili više kalorija da bi održale trenutnu težinu. Da bi izgubile 0,45 kilograma nedeljno treba da unesu oko 1700 kalorija dnevno. Ženama u ranim dvadesetima treba više kalorija, odnosno oko 2200 kalorija dnevno da bi održale trenutnu težinu.

Pročitajte još: Knjige koje možete pročitati za JEDAN DAN: 8 remek-dela koja će vas ostaviti bez daha!

Žene koje imaju više od 50 godina moraju unositi manje kalorija, odnosno oko 1800 kalorija dnevno da bi održale trenutnu težinu i oko 1300 kalorija dnevno kako bi izgubile 0,45 kilograma nedeljno.

Treba napomenuti da se ove smernice ne odnose na trudnice ili žene koje doje bebu, jer one moraju unositi znatno više kalorija.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas