· · Komentari: 0
NOVČANI DOBITAK

Želite zaradu DIREKTORA BANKE? To nije garancija SREĆE, a evo GDE RADE najzadovoljniji ljudi

Zadovoljni zaposleni su oni koji imaju dovoljno vremena za socijalni i privatni život, sportske aktivnosti i oni koji imaju dobre saradnike.

1602626051_posao.png
Foto: Pixabay

Uprkos skromnim zaradama u odnosu na zaposlene na istaknutim pozicijama u velikom kompanijama, bankama, institucijama, najzadovljniji svojim poslom su zaposleni u salonima lepote.

Najnezadovoljniji su bankari i finansijski stručnjaci i građevinski radnici.

Pročitajte još: Sveštenstvo RUSKOG MANASTIRA otkriva narodni lek za PREVENCIJU RAKA

Istraživanje sprovedeno među 1000 zaposlenih u 20 profesija pokazalo je da su zaposleni u salonima lepote i frizeri najzadovoljniji svojim poslom, dok su građevinski radnici najmanje zadovoljni.

Pročitajte još: Zbog BEOGRADA tačno u podne zvone ZVONA u svim hrišćanskim crkvama na svetu: Sve počinje 1456. godine!

Visina plate nije presudna za zadovoljstvo poslom

Studija provedena u Velikoj Britaniji pokazala je da visina plate nije presudna za zadovoljstvo poslom. Suprotno, važno je da imaju interes za ono što rade, ravnotežu privatnog i poslovnog života ali i dobre i prijateljski nastrojene kolege. Manje od polovine ispitanika potvrdili su da ne menjaju posao zbog visine plate.

Pročitajte još: Voda i so do zdravih i BELIH ZUBA po receptu TIBETANSKIH MONAHA

Iza frizera, najzadovoljniji svojim poslom su vojnici, a za njima slede kuvari i zaposleni u prodaji.

Najnezadovoljniji su bankari i finansijski stručnjaci i građevinski radnici.

- Istraživanje pokazuje da poslovna zajednica mora razmisliti o sistemu nagrađivanja i motivisanja zaposlenika i uzimati u obzir potrebe na individualnoj bazi - objašnjava profesor Keri Kuper, psiholog na Univerzitetu u Licesteru.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.