· · Komentari: 0
PAŽNJA!

ŽENE NE PERITE OVAKO KOSU! Bezazlena GREŠKA može ozbiljno da povredi leđa

Hiljade žena širom sveta peru kosu na ovaj način, ne znajući da tako mogu da povrede leđa!

1598872036_Depositphotos_22901682_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Zbog pranja kose kod kuće mogu se pojaviti bolovi u leđima koji, ukoliko se ne tretiraju, mogu imati ozbiljne posledice.

Pročitajte još: Kako PLIVANJE utiče na FIZIČKO I PSIHIČKO ZDRAVLJE

Ako i vi ovako perete kosu kod kuće, odmah prestanite jer može biti opasno!

Pranje kose tako što se sagnete i "stavite" glavu u kadu ozbiljno opterećuje leđa.

Naša leđa nisu navikla da na ovaj način podržavaju kompletnu težinu gornjeg dela tela, i ako se savijete direktno iz kukova, ubrzo ćete osetiti bol.

Cela težina gornjeg dela tela biće na teretu nižeg, lumbalnog dela leđa, koji će ubrzo početi da se "buni".

Pročitajte još: Šta je tačno KARDIO TRENING i koje su PREDNOSTI: Fitnes stručnjaci daju odgovor

Foto: Depozit

Ovaj deo leđa sastoji se od manjih mišića čija je osnovna funkcija potpora kičmi, ne opterećenje kakvo im se događa u toj situaciji.

Problem ćete imati naročito ako često sedite, jer vam mišići leđa i stomaka, odnosno mišići centralnog dela tela, neće biti dovoljno jaki da izdrže ovo opterećenje čak ni tih nekoliko minuta.

Uvek je bolje da perete kosu stojeći u kadi ili tuš kabini, kako ne biste opteretili mišiće leđa.

Pročitajte još: Da li ste znali da MISLI LEČE? Mogu da spreče i OPADANJE KOSE!

Ako vas leđa "boluckaju" dok perete kosu, pokušajte da nađete zgodniji položaj, ali ukoliko pranje kose prate oštri bolovi, javite se lekaru!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.