Oglas
· · Komentari: 0
TAŠNA

Žene su spremne da ubiju zbog BIRKINKE iako uskoro slavi 170 godina!

Da li je žena uspela u životu može najlakše da se izmeri pogledom na njenu tašnu.

1617365537_Saratasn.PNG
Foto: Instagram/ screenshot thebirkinclub
Oglas

"Birkinka" je model ručno pravljene tašne francuske modne kuće "Hrrmes", a dobila je ime po engleskoj glumici Džejn Birkin.

Pročitajte još: Dovoljne su vam BELE PATIKE: Prolećni trend koji pristaje svima, elegantni i ležerni u isto vreme (FOTO)

"To nije tašna, to je birkinka!" - ovako se u najkraćem može objasniti zašto žene luduju za ovom  tašnom. Ona predstavlja statusni simbol, model je večan, glamurozan.

Godišnje samo 12 tašni!
Godišnje se napravi samo 12 tašni od krokodilske kože i koštaju od 5.000 do 64.800 funti. Lista čekanja je do pet godina.

Ove šik tašne se prave od najkvalitetnije krokodilske i nojeve kože, a svaka ima kroko šaru na srediti. Prave se dugo i veoma pažljivo.

Glumica se požalila direktoru "Hermesa" da je teško naći dobru tašnu. On je odćutao i posle šest meseci joj poslao poklon.

Prvu "birkinku" je napravio sarač pre 170 godina, ali proslavila je glumica Džejn Birkin. Ona je 1983. godine slučajno u avionu iz Londona za Pariz srela Žan Lui Duma, predsednika kompanije "Hermes". U ruci je držala tašnu njegove kompanije koju je stavila iznad sedišta. Torba je pala i sve se rasulo po kabini. Birkin je Žanu objasnila da je teško naći dobru tašnu, a on joj je posle šest meseci poslao novu tašnu koja je podsećala na stari model iz 19. veka. Taj trenutak je ušao u istoriju.

Pročitajte još: Ovako Sofija Milošević šeta Beogradom: Manekenka se odlučila za trend 90-ih koji će se mnogima svideti (FOTO)

Tašna je decenijama bila statusni simbol, a "Hermes" je od tada proizvodi.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Birkin (@jane.birkin)

U popularnoj kulturi "birkinka" je simbol luksuza, a Džejn Birkin je jednom prilikom priznala da je  slava torbe uveliko prevazišla njenu glumačku karijeru.

Birkinku je nosila Keri iz "Seks i grada".

"Birkinka" je glumila u serijama "Seks i grad", "Gilmorovi" i "Vil i Grejs".

"Birkinku" pominju i tektovi mnogih pesama Bjonse "Bonnie & Clyde", a pojavljuje se i u Madoninom video-spotu za pesmu "Give It 2 Me".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas