· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Živimo u ZABLUDI! Otkrivamo da li je ključ DOBROG IZGLEDA šta jedemo ili kada jedemo?

Metabolizam se može ubrzati i regulisati i ujednačenim satnicama svakodnevne ishrane

1613671131_obrok.jpg
Foto: Pixabay

Održavanje savršene linije ili zdravo mršavljenje postiže se uravnoteženom dnevno ishranom, koja ne podrazumeva samo brojanje kalorija. Ono što je ključno je doba dana u kome unosimo hranljive namirnice u svoj organizam.

Nije ključno šta jedemo, nego i kada jedemo, posebno ukoliko smo skloni razvoju metaboličnih poremećaja...

Pročitajte još: 6 neočekivanih lekova za ZUBOBOLJU: Svi ih imamo u kući i neverovatno pomažu

Nuačnici sa Univerziteta Vanderbilt iz Nešvila tvrde da nije ključno šta jedemo, nego i kada jedemo, posebno ukoliko smo skloni razvoju metaboličnih poremećaja.

Za potrebe naučnog ispitivanja, naučnici su razvili plan ishrane za 6 ljudi, koji su najpre jeli isti doručak, ručak i večeru. U drugoj polovini ispitivanja, učesnicima istraživanja uskraćen je doručak, ali su nakon večere, kao dodatni obrok, dobili kalorični ''zalogaj'' pre spavanja.  Bez obzira na jednako kalorične obroke i jednaku fizičku aktivnost, vreme kada je hrana konzumirana imalo je značajan uticaj na sagorevanje masti. 

Pročitajte još: 6 MAGIČNIH KRISTALA: Doneće dobre vibracije, pozitivnu energiju i blagostanje

Ovi ''zalogajčići'' u deset uveče odlažu sposobnost organizma da razgradi mast. U proseku su učesnici koji su jeli doručak sagoreli 15 grama masti više u 24 sata nego oni koji su jeli kasno. Na duži rok, kasniji obrok može dovesti do znatnog taloženja masti.

Ovo potvrđuje pretpostavku po kojoj obroci danju i noću utiču na to kako se varena hrana troši, odnosno čuva u organizmu, i da li će obrok pre spavanja odložiti sagorevanje masti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.