Oglas
· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

ZLATNA TROJKA za dugovečnost: Med, cimet i voda za očuvanje zdravlja CELOG ORGANIZMA

Kombinacija meda i cimeta posebno je značajna kod srčanih tegoba, a preporučuje se konzumiranje pomešane mešavine namazane na parče hleba svakog jutra.

1629666736_honey-2542952_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Mešavina meda i cimeta leči većinu bolesti. Savremena medicinska nauka prepoznaju med kao vrlo efikasno sredstvo za lečenje svih vrsta bolesti i bez komplikacija. Moderna medicina kaže da se med, iako je sladak, može uzimati u određenoj dozi i u slučaju šećerne bolesti.

Pročitajte još: Jedan list ČUVARKUĆE dnevno utiče na zdravlje celokupnog organizma, a u kombinaciji sa MEDOM je prava bomba! (RECEPT)

Lečenje artritisa

U jednoj šoljivi tople vodeod 200 mililitara razumutite 2 kašike meda i 1 kašiku cimeta. Pijte ovu smesu ujutro i uveče. Redovan unos leči čak i hronični artritis. U nedavnim studijama Univerziteta u Kopenhagenu, utvrđeno je da su pacijenti koji su uzimali ovu smesu nedelju dana pre doručka znatno smanjili bol, a nakon mesec dana od uzimanja ove smese su već mogli hodati bez bola.

Lečenje lošeg holesterola

U jednom većem keramičkom sudu pomešati 2 kašike meda i 3 kašike cimeta, pa na tu smesu dodati 400 mililitara tope vode. Konzumirati dva puta dnevno pre doručka i pre ručka u jednakim količinama. Ova kombinacija u roku od dva sata smanjuje nivo holesterola u krvi za čak 10 odsto.

Pročitajte još: Izbacite KAMEN U BUBREGU uz pomoć ovog RECEPTA: Jeftina žitarica rešava problem za 10 dana!

Upala bešike

Za rešenje uporne upale bešike i nakupljenih bakterija u mokraći pomešajte najpre 2 kašike cimeta sa jednom kašikom prirodnoh meda. Dobro ih izmešajte, pa nalijte sa 200 mililitara mlake vode. Konzumirajte najmanje dva puta dnevno, ujutro i uveče.

Gubitak kose

Napravite masku za kosu od 1 kašike maslinovog ulja, 1 kašike meda i 1 kašike cimeta. Pre nego što počnete sa pranjem kose nanesite ovu smesu na koren kose i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta. Zatim isperite kosu mlakom vodom.

Pročitajte još: Biljke koje najbolje IZBACUJU TOKSINE: Stavite ih bokal sa vodom i OČISTITE TELO!

Infekcija kože i akne

Pomešajte 1 kašiku maslinovog ulja, 1 kašike meda i 1 kašike cimeta, pa ovu pastu nanesite kao masku na kožu. Ukoliko imate problem sa upornim aknama, pomešajte tri kašike meda i jednu kašiku cimeta. Ostavite da odstoji pa lagano istrljajte lice i operite mlakom vodom. Nakon dve nedelje akne bi trebalo u potpunosti da nestanu.

Prevencija gripa

Ubacite jednu trećinu kašičice cimeta u čašu sa 200 mililitara ključale vode, dodajte med i nekoliko zrna crnog bibera. Sačekajte da se prohladi i pijte polako u gutljajima. Tako će vaš organizam ojačati i postati otporan na viruse i bakterije.

Kardiovaskularne bolesti

Smeša meda i cimeta pozitivno utiče na stanje krvnih sudova. Ojačava zidove krvnih sudova, povećava njihovu elastičnost, čak i u starosti. Ali što je najvažnije, ova smeša snižava nivo holesterola, što može značajno poboljšati stanje kardiovaskularnog sistema i odlična je prevencija srčanih i moždanih udara. Da biste smanjili holesterol, pomešajte 1 kašiku meda i pola kašičice cimeta sa 2 šolje tople vode. Uzimati 3 puta dnevno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas