Oglas
· · Komentari: 0
ISTRAŽIVANJE

Znate da su BOGATI SEBIČNI, ali OVOLIKO...

Što je čovek siromašniji, to više obraća pažnju na druge ljude, saoseća sa nečijom tugom, nudi se kao rame za plakanje i pokušava da pomogne koliko može.

1603548844_Depositphotos_9899864_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

To je pokazala njujorška studija objavljena u magazinu koji se bavi psihološkim temama, a najvažniji zaključak je da stepen empatije opada sa porastom materijalnog bogatstva.

Pročitajte još: LINKOLN je tri puta video VANZEMALJCE, a ZNAO je da će biti UBIJEN

Istraživači sa NJujorškog univerziteta analizirali su podatke dobijene na osnovu mnogobrojnih eksperimenata koji su se bavili vezom socijalnog statusa i odnosa prema drugima. Tada su potvrdili svoju pretpostavku - što je neko siromašniji, veću pažnju poklanja drugim ljudima.
Naučnici su naveli primer studije u okviru koje su ispitanici bili u ulozi pešaka u NJujorku, sa "Gugl" naočarima koje su snimale sve u šta su oni gledali dok su hodali.

Socijalni status
Ispitanici su sebe svrstali u različite društvene grupe - od siromašnih, preko radničke i srednje, pa do više socijalne klase. Oni su sami izneli kvalifikacije o svom statusu.
Bogatiji uopšte nisu gledali u ljude...

Tada se ispostavilo da su pripadnici višeg staleža najmanje vremena proveli gledajući prolaznike, a pogotovo one koji su bili u nekom problemu, prodavali proizvode za sitan novac ili prosili. Predstavnici radničke klase i oni najsiromašniji obraćali su pažnju upravo na ljude u nevolji.

Pročitajte još: Tražite je na POGREŠNOM mestu! Veljko tvrdi da se ATLANTIDA nalazi na dnu DUNAVA, poseduje i DOKAZE

Ove rezultate potvrdila je i onlajn studija sprovedena na gotovo 400 ispitanika kojima su istraživači prikazivali po nekoliko parova fotografija, a svaka je sadržala po jedno lice i pet objekata.

Kada su ih zamolili da kažu da li su fotografije iste ili različite, dobrostojećim ispitanicima trebalo je mnogo više vremena da primete kada je lice bilo promenjeno. Socijalni status, s druge strane, nije uticao na to da li su primećivali promene na objektima ili ne.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas