Oglas
· · Komentari: 0
NEGA LICA

Znate li kako se PRAVILNO nanosi KREMA na lice? Nije onako kako ste mislili

Utrljate kremu i mislite da je to to, e pa nije baš tako! Stručnjaci kažu drugačije.

1602334800_Depositphotos_209618536_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Svaka žena ima svoj način nanošenja proizvoda za negu lica, ali nanošenje treba najviše da zavisi od toga koji proizvod nanosimo. 

Proizvod se može pritisnuti, tapkati ili mazati po licu. Serum uvek treba samo pritisnuti dlanom o kožu, nikako ga ne mazati, a kremu za lice treba pritisnuti dlanom ili tapkati jagodicama prstiju po koži.

Možda zvuči čudno da ne treba da utrljate kremu u kožu, ali takođe morate da obratite pažnju na to koliko je krema koju nanosite gusta. Tapkanjem i utiskivanjem u kožu nećete je povlačiti i istezati, što će linije kože i bore učiniti vidljivijima kasnije, a one koje su već na licu neće se tako brzo povećati. Ova dva načina nanošenja su mnogo prijatnija za kožu.

Pročitajte još: KREME sa MIRISIMA: Zašto ih (ne)treba KUPOVATI

Dobro je da proizvod zagrejete između dlanova pre nego što ga nanesete na kožu, jer će ga koža lakše upiti, a pritiskom i tapkanjem proizvod prodire dublje u kožu, što je naravno odlično, a takođe obezbeđuje i ravnomerniju primenu.

Foto: Depozit

Frančeska Fusko, kozmetički dermatolog sa sedištem u NJujorku, objasnila je zašto su pritiskanje dlanovima i tapkanje jagodicama prstiju najprikladniji načini nanošenja krema za negu lica.

Pročitajte još: Ovo su razlike između DNEVNE i NOĆNE KREME ZA LICE: Evo zatšto ih NE TREBA MEŠATI

- Ova dva načina primene "ne mešaju" vaš limfni sistem. Ako kremu rasporedite po celom licu, možete slučajno pritisnuti protok limfnog sistema, što može prouzrokovati podbulost, posebno u predelu oko očiju - objašnjava stručnjak.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas