Oglas
· · Komentari: 0
LETNJA MODA

Znate li ko je izmislio MORNARSKI STIL, neprolaznu modu bez koje ne možemo da zamislimo LETO

Prugice, teget i bela boja čine osnove ovog stila.

1622822074_rickshaw-4463397_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Bez mornarskog stila kao da nema leta - duge haljine na prugice u teget i beloj boji su ominjen letnji komad garderobe. Skoro da ne postoji žena koja u svom ormaru nema barem jedan odevni predmet sa ovim motivom.

Pročitajte još: Stiglo je vreme ŠORTSEVA: Ovo je PET savršenih kombinacija koje ćete voleti! (FOTO)

S obzirom na to da nam je leto stiglo, posvetićemo se malo ovom neprevaziđenom stilu.

Znate li kada je mornarski stil postao popularan, i ko ga je uveo u svet mode?

Legendarna Koko Šanel je davnih dvadesetih godina prošlog veka došla na ideju da napravi najjednostavniju verziju majice na mornarske pruge, dok je bila na obali Francuske.

Inspiraciju za ovaj jednostavan a efektan modni momenat pronašla je u francuskim ribarima.

Nakom mornarske majice, prugice su se prenele na pantalone, haljine, marame, cipele i torbe.

Od tada, mornarski stil predstavlja jedan od najsvestranijih i najsofisticiranijih modnih stilova, koji nikada nije "demode".

Pročitajte još: METALIK SANDALE: Obuća koja će obeležiti leto 2021.

Svake sezone, a pogotovu letnje, komadi na mornarske pruge su obavezni iz nekoliko razloga. Prijatni su, udobni i ležerni, i u njima se osećate u isto vreme krajnje opušteno, ali i veoma zavodljivo, šik i trendi.

Ovo su najpopularnije odevne kombinacije u mornarskom stilu, koje mogu da se nose za svaku priliku - od dnevne šetnje, večernjeg izlaska, poslovnog stila, pa sve do svečanog događaja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas