Oglas
· · Komentari: 0
VOĆE

Pazite na liniju i saznajte koje VOĆE ima NAJNIŽI udeo šećera

Voće je jedan od najboljih prirodnih izvora šećera, ali ne sadrže sve voćne namirnice istu količinu šećera.

1598862514_Depositphotos_70959233_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Prirodan šećer (poput fruktoze) svakako je bolji od onog veštačkog, ali ako pazite na unos kalorija lako biste mogli potpuno da izbacite voće iz svoje prehrane. Umesto toga, navalite na sledećih 5 voćnih namirnica koje su bogate nutrijentima uz vrlo nizak udeo šećera.

Pročitajte još: Merite svoju hranu: Ovo su svi BENEFITI KONTROLE PORCIJA

Foto: Depozit

Avokado

Avokado verovatno nije među prvim namirnicama koje vam padnu na pamet kada neko spomene voće, ali ceo avokado sadrži svega 1 gram šećera! Uz to sadrži i ogromne količine zdravih masti zahvaljujući kojima ćete dugo ostati siti.

Brusnica

Jedna šolja svežih brusnica sadrži svega 4 grama šećera.

Maline

Šolja jednog od omiljenih smoothie sastojaka sadrži svega 5 grama šećera. Kao bonus dobićete jako puno vlakana, stoga će vas maline vrlo jednostavno zasititi.

Foto: Piksabej

Pročitajte još: INDIJANSKA salata je energetska BOMBA, sada je trenutak da je PROBATE!

Kupine

Sa  samo 7 grama šećera po šolji, nakon kupina nema straha od kasnije navale za slatkim.

Jagode

Jedna šolja svežih jagoda sadrži oko 7 grama šećera i čak 85 mg vitamina C. To je više od preporučene dnevne količine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas