· · Komentari: 0
HIGIJENA

Znate li koliko često treba da MENJATE BRIJAČ? Dermatolozi imaju odgovor!

Možda niste vodili preteranu brigu o ovom "alatu" u svojoj rutini, ali bi trebalo da počnete.

1601635107_Depositphotos_11111608_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Brijači su jedan od glavnih "alata" u higijeni, ali retko se zapitamo koliko često bi ih trebalo promeniti.

To, naravno, zavisi i od toga koliko ih koristite i koliko su guste vaše dlake, ali dermatolozi su otkrili neki prosek koliko dugo je jedna upotrebljiva.

S obzirom na to da ih žene koriste za više delova tela, brže se troše, ali su i više izloženi bakterijama, pa bi ih obavezno trebale promeniti već nakon nekoliko korićtenja, otprilike 5-7, savetuje dermatolog Vitni Bouv.

Pročitajte još: Pojavljuju vam se CRVENE TAČKICE posle BRIJANJA: Evo zašto se to dešava i kako da SPREČITE

Čak i ako se retko brijete, brijač ne biste smeli da koristite duže od mesec dana zbog bakterija koje se nakupljaju. Ako isti koristite mesecima, povećavate rizik od infekcija.

Foto: Depozit

Kupatilo je jako vlažno mesto, pa bi najbolje bilo čuvati ovakve stvari izvan nje. Nikako nemojte svoje brijače ostavljati na okviru kade gde će se stalno vlažiti.

Pročitajte još: Znate one RUŽNE GRUMULJICE na garderobi koje čine da deluje POHABANO? Rešite ih se na jednostavan način (VIDEO)

- Isečete li se malo jače, a brijač je star, otvori na koži mogu omogućiti bakterijama da uđu i šire infekciju - objasnila je Bouv i dodala da bi muškarci trebali da menjaju oštrice svake dve do tri nedelje ili kad oštrica otupi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.