Oglas
· · Komentari: 0
Pranje veša

Znate li šta znače simboli za pranje veša na odeći? Stručnjak za čišćenje dao odgovor (VIDEO)

NJegov video prikupio je više od 2,7 miliona pregleda, a mnogi su priznali kako nisu uopšte obraćali pažnju na te simbole.

1609848550_pjimage.jpg
Foto: Tik tok/cleanfreakz
Oglas

Većina nas baci svoju prljavu odeću u veš mašinu, stavi je na 40 stepeni i nada se najboljem. No, ako ste ikada primetili da vam se odeća smanjuje ili izlazi oštećena iz mašine, možda je vreme da počnete više da obraćate pažnju na simbole na nalepnicama za održavanje, prenosi Mirror.

Pročitajte još: ČIŠĆENJE NAKON PRAZNIKA: Super trikovi za uklanjanje mrlja od vina, šljokica, iglica sa jelke...

Mnoge ljude zbunjuju razni kvadrati, krugovi i trokuti na odeći pa je stručnjak za čišćenje podelio video u kojem objašnjava šta ti simboli znače i pokazao da je zapravo vrlo jednostavno.

@cleanfreakz

Explaining the care label symbols and meanings! #carelabel #care #clothes #stain #laundry #howto #explained #didyouknow #clean #fyp #cleaning

♬ original sound - clean freakz

NJegov video prikupio je više od 2,7 miliona pregleda, a mnogi su priznali kako nisu uopše obraćali pažnju na te simbole. Započeo je s najjednostavnijim, kantom vode, koja predstavlja da je odeća sigurna za pranje u veš mašini, a kada je ona precrtana, odeća mora ručno da se pere. Isti taj simbol s dodatnim tačkama prikazuje na kojoj temperaturi se pere odeća - što je više tačaka, to je veća temperatura.

Pročitajte još: Spavate, a rerna se sama čisti - sa ovim TRIKOM nećete morati satima da ribate

Kvadrat s krugom u sebi znači da je odeća sigurna u sušilici, dok trokut predstavlja da se na odeći može koristiti izbeljivač. Simbol pegle je jednostavan - znači da može da se pegla, a kada je samo krug, odeća se može sama da se suši. Kada se bilo koji znak precrta, znači upravo suprotno - da se ne može koristiti na taj način.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas