· · Komentari: 1
ZDRAVLJE

Svi smo POGREŠNO stavljali masku na lice: Zubarka pokazala PRAVI NAČIN (VIDEO)

Doktorka Olivia je na društvenoj mreži Tik Tok pokazala kako da lakše stavite pravilno hiruršku masku na lice ukoliko vam je prevelika

1594393723_pjimage.jpg
Foto: TikTik/oliviacuidmd

Maske za lice su trenutno obavezne u javnom prevozu i svim zatvorenim prostorima, jer prema rečima lekara ona smanjuje 65% šansi za prenošenje virusa.

Pročitajte još: PAMUČNE maske pomažu u zaštiti, ali samo ako ih PRAVILNO DEZINFIKUJETE! Evo i kako

Veliki problem umeju da naprave hirurške maske za jednokratnu upotrebu, jer često mogu da budu previše labave, naročito na boku lica. 

Loše stavljene maske, mogu da umanje efikasnost i omoguće česticama virusa da prođu i inficiraju vas, zbog toga je neophodno da ih pravilno nosite. Kako biste izbegli, ove situacije, stomatolog, dotorka Olivia je odlučila da na društvenoj mreži Tik Tok u videu pokaže, kako da na jednostavan način stavite pravilno masku.

 

@oliviacuidmd

Highly requested 60s version of my viral mask hack ##fyp ##doctorsoftiktok ##masktutorial ##covid19 ##viral ##maskhack ##learnontiktok

♬ original sound - oliviacuidmd

Postavila je masku i pokazala na strane lica gde maska ne stoji dovoljno čvrsto. Preporučuje da masku presavijete na pola, pre nego što je zakačite za uvo, vežite čvor što bliže uglovima maske, ponovite to i na drugoj strani i otvorite masku prema gore.

Pročitajte još: Hiljade preživelih od korone su BOMBA KOJA OTKUCAVA: Preti im SMRT daleko gora od mnogih vrsta RAK

Zatim kroz male rupice koje su ostale provucite čvoriće koje ste napravili i ponovo stavite masku na lice. Videćete da ne postoji više praznog prostora i na taj način ste potpuno zaštitili sebe od potencijalne infekcije.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.