· · Komentari: 0
belina

ZUBI se mogu IZBELITI I KOD KUĆE: Ovo su RECEPTI

Osim skupih stomatoloških intervencija postoje prirodni sastojci koji vam mogu izbeliti zube, a kriju se na vašim kuhinjskim policama.

1597839645_necklace-518268_1280.jpg
Foto: Pixabay

Od kako je u svakodnevnicu ušetala pandemija, zaštitne maske su postale must have, a sve više se i vodi računa o njihovoj estetici. Međutim, to ne znači da bi trebalo da zaboravite na lepotu osmeha koji se krije ispod, a ovo su četiri najdelotvornija recepta koja će vam omogućiti da postignete i održite bele zube i zavodljiv osmeh.

Pročitajte još: Ovaj HOTEL ispunjava želje! Sve je na dohvat ruke, septembrom je POSEBNA PRIČA (FOTO)

Foto: Pixabay

Kokosovo ulje

Osim što će vaši zubi biti nekoliko nijansi belji, redovno korišćenje kokosovog ulja ojačaće i gleđ, što retko koji izbeljivač za zube može da postigne. Pomešajte dve kašičice kokosovog ulja sa dve kašičice sode bikarbone i smesu sipajte u staklenu teglicu. Za ukus mente dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja od nane. Koristite redovno, umesto kupovne paste za zube. Podsećamo vas i da je kokosovo ulje odlično za neke tipove kože i kose, a zbog njegove široke primene smatramo ga obaveznom kozmetičkom opremom u kupatilu.

Aktivni ugalj

Medicinski ugalj popularan je izbor za prirodno izbeljivanje zuba, prvenstveno zato što je pogodan i za osetljive zube i desni. Vrlo je delotvoran u uklanjanju mrlja na zubima dugogodišnjih pušača. Zbog blage abrazivnosti preporučuje se što nežnije utrljavanje, kako ne biste slučajno oštetili zubnu gleđ. Iako ćete se verovatno prepasti od svog odraza u ogledalu, verujte nam, deluje!

Pročitajte još: Ovo su TIK TOK OBRVE: ŽENE širom sveta ŽELE baš TE (VIDEO)

Foto: Pixabay

Kurkuma

U otklanjaju žutih i smeđih naslaga najdelotvornijom se smatra kurkuma. Pomešajte četiri kašičice kurkume sa dve kašičice sode bikarbone i dve kašičice kokosovog ulja, dok smesa ne dobije jednoličnu teksturu i koristite redovno, umesto paste za zube.

Pročitajte još: Čuvena INFLUENSERKA tvrdi: Ovih 5 PRAVILA NISKE devojke ne smeju da PREKRŠE

Soda bikarbona i limun

Smesu od kašičice sode bikarbone i nekoliko kapi limuna držite na zubima tokom 1 minuta i potom temeljno isperite usnu duplju. Iako ukus sode bikarbone možda nije najprijatniji, njena delotvornost u izbeljivanju zuba je neupitna. Ipak, nemojte se zaneti i smesu koristite najviše tri puta mesečno kako ne biste oštetili zubnu gleđ.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.