· · Komentari: 0
POTROŠNJA

ŽUTA LAMPICA : Koliko dugo možete da vozite automobil na "rezervi"?

Do tačne količine doći ćete na lak način.

1605093599_Depositphotos_54963223_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Žuta lampica upozorava da treba da svratimo do najbliže pumpe.

Sve nas uhvati  panika kada se uključi žuta lampica na instrumantalnoj tabli koja sugeriše da nam ponestaje goriva. Postoje i oni koji znaju kako iskusno da iskoriste gorivo do kraja, iako se ne preporučuje jer će dovesti do oštećenja pumpe za gorivo, a u filtere goriva mogu ući nečistoće sa dna rezervoara.

Pročitajte još: OTKAZIVANJE KOČNICA nije rezervisano samo za filmove! Evo šta uraditi ako se to desi u REALNOM ŽIVOTU

Mnogo istraživanja je urađeno kada je u pitanju koliko još automobil može da pređe sa rezervom goriva, ali svaki vlasnik automobila treba da zna koliko mu auto u proseku troši. 

Pretpostavlja se da na rezervi ostaje oko 5 litara goriva

Pročitajte jošEvo kako da sami popravite NAPUKLU ŠOFERŠAJBNU

Foto: Depozit

Oko 5 litara ostaje na rezervi, ali da biste dobili tačan podatak primenite ovaj metod. Kada se uključi lampica, otiđite na pumpu i napunite rezervoar do vrha. Oduzmite taj broj od kapaciteta goriva u fabričkim podacima (npr. 55 minus 49). Dobili ste količinu goriva koja vam ostaje u rezervoaru nakon što se upali lampica. 

Sa nekim automobilima preći ćete više od 70 km na rezervi, a sa drugima manje od 40, a dosta zavisi i od stila vožnje, takođe i od toga kuda vozite: selu, gradu ili autoputu. Svakako ćete na autoputu, gde je ograničenje manje, biti najekonomičniji.

Pročitajte još: Mislite da sa klimom trošimo više goriva, nego sa otvorenim prozorima? PREVARILI STE SE

Posle ovog saveta svakako ćete biti mirniji jer ćete znati koliko goriva vam ostaje u rezervoaru uključivanjem žute lampice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.