Oglas
· · Komentari: 0
ŽVRLJANJE

Zvezdice, kružići, srelice, srca... Saznajte ZNAČENJE onoga što švrljate na papiru

Psiholozi kažu da svaki simbol na papiru, kao i pozicija na kojoj se nalazi, govori o vama i vašem karakteru.

1596904192_Depositphotos_216114220_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Ako ste od onih koji dok razgovaraju preko telefona, sede na sastanku ili slušaju predavanja sve vreme nesvesno nešto crtaju, onda vodite računa da vaš crtež ne dospe u ruke nekog ko bi mogao da ga protumači.

Pročitajte još: Imamo IDEALNO mesto za letovanje, SVE UKLJUČENO, a uz jedan USLOV - dobijate POPUST (FOTO)

Pročitajte još: KREACIJA JEDNOG TATE: NJegova deca su htela bazen, a on im je napravio sjajnu stvar (FOTO)

"Žvrljotine" se čitaju kao otvorena knjiga, jer su kreativni, izduvni ventil i odražavaju duhovno raspoloženje čoveka - kaže dr Ho Lou, psiholog i psihoterapeut.

Kružići... Foto: Depozit
Crtajte slobodno, jer to razvija kreativnost.

- Crtanje pomaže da budete kreativniji i da se rešite mentalnih blokada. Probajte da nacrtate sve što vam padne na um, crtajte nekih desetak minuta i posle toga ćete sami moći da odgonetnete neke stvari o sebi.

Ko crta ulevo - gleda u prošlost. Ko crta udesno - veoma je društven.

Stručnjaci tvrde da ukoliko predmet stoji na levoj strani, znači da smo okrenuti prošlosti, dok crtež na desnoj ukazuje orijentaciju ka budućnosti i izraženu društvenost. Potrebu za pažnjom otkriva nacrtana slika u sredini.

Pročitajte još: OVO ĆE VAS ODUŠEVITI: Evo kako kvalitetno iskoristiti vreme sa decom i probuditi im AVANTURISTIČKI DUH

Evo šta još simbolizuju naši crteži:

  • Srca. Ako najčešće crtate srca dok nešto radite/nekog slušate, znači da ste veoma sentimentalna osoba.
  • Geometrijske figure. Crteži kvadrata i trougla ukazuju na organizovanost i uređenost uma, kao i jasno razmišljanje.
  • Zvezdice. Osobe koje su sklone idealizaciji najčešće crtaju zvezde, s tim što je petokraka izraz ambicioznih, a heksagram ukazuje na moć koncentracije.
  • Cvetići. Ovo je ponovo izbor idealista, ali i velikih romantika.
  • Nule i krstići. Osobe takmičarskog duha posežu za ovim simbolima.
  • Strelice. Ako su okrenute ka gore, znači da je autor ambiciozna ličnost, a ukoliko su vodoravne, onda je reč o osobi sa visokom moći zapažanja.
  • Lica. Ovo ukazuje da je "crtač" vrlo društveno biće sa bogatim socijalnim životom.
  • Avioni, brodovi, automobili, vozovi. Ako nije do potrebe za godišnjim odmorom, onda nacrtani simboli aludiraju na čežnju za bekstvom, što dalje od stvarnosti.
  • Prazan papir. Osoba koja iza sebe ostavlja prazninu na listu je precizna, konkretna, direktna i jasna.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas