Oglas
· · Komentari: 0

Četiri znaka da vam je potreban NOV JASTUK: Trik od 30 sekundi može odmah da reši dilemu

Jastuk je izuzetno važan za kvalitetan san, a to često zenemarujemo

1679158340_shutterstock_1536165917.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Jastuci su predmeti o kojime često ne razmišljamo previše. U momentu kada počnu da nas bole vrat i leđa nakon buđenja počinjemo da razmišljamo o mogućim uzrocima, pa onda dolazimo i do "problema" jastuka.

Pa, kako da znate kada je vreme da ih promenite?

Budite se sa bolom

Ukoliko se ovo dešava sve češće trebalo bi da razmislite o promeni jastuka.

- Kako jastuci stare, počinju da se kvare i pružaju manje podrške. Nepravilna podrška može izazvati probleme sa vratom, leđima i ramenima. Takođe može ostaviti osećaj ukočenosti ujutru i uzrokovati glavobolje - objašnjava strulnjak Keren Ju, za The Spruce.

Izgubio je oblik

Postoji određeni test koji može da bude od koristi za utvrđivanje da li jastuk treba da promenite.

- Presavijte jastuk na pola i držite oko 30 sekundi. Kada ga otpustite, jastuk bi trebalo da se vrati u svoj normalan oblik. Ako se ne vrati, onda je vreme da kupite novi - objašnjava Ju.

Više nije pahuljast i udoban

Ako vaš jastuk, zagjedno sa oblikom, više ne izgleda pahuljato kakav je bio, vreme je za novi. Odvojite malo vremena da primetite i razmislite o tome da li vam jastuk pruža neophodnu udobnost ili vam u toku noći izaziva napetost jer ne možete da se namestite.

Rok trajanja

Da li ste znali da i jastuci imaju rok trajanja? Iako zvuči čudno, ova vremenska ograničenja  nisu rezervisana samo za predmete u vašem frižideru. Oznake mnogih jastuka takođe imaju datum koji je dobar pokazatelj kada treba da kupite novi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU



 


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas