Oglas
· · Komentari: 0
svetac

Danas se slave Vera, Nada, LJubav i njhova majka Sofija: Važan dan za sve koji imaju ćerke

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave praznik koji je posvećen Svetim mučenicama Veri, Nadi, LJubavi i njihovoj majci Sofiji

1664458897_d17f4e5f176c64b56235abbf90cf5b2d05a5117c.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Vera, Nada, LJubav i njihova majka Sofija bile su hrišćanske svetiteljke iz 2. veka. Simbol su vrlina na kojima počiva čitavo hrišćanstvo. Vere se nisu odricale ni kada im je bilo najteže i vodile se svojim vrednostima.

Ovaj praznik je posvećen ženama i njihovoj deci, a  prevashodno ćerkama, a verovanje nalaže da danas treba da ih obradujete malim poklonom i posvetite im pažnju.

Sofija je bila udovica i sama je u Rimu podizala ćerke, Veru 12, Nadu 10 i LJubav 9 godina. Kada su za vreme cara Hadrijana počela hapšenja hrišćana, Sofija je zarobljena sa ćerkama. Nakon što su odbile da se odreknu vere i prinesu žrtve boginji Artemidi, Hadrijan je naredio mučenje Sofijinih ćerki, iako su bili tako mlade. Nakon ovoga su nastradale, a majka je uzela njihova tela i sahranila ih van grada. Nakon tri dana i tri noći molitvi na njihovom grobu i sama je umrla 137. godine.

Pročitajte još: Optička iluzija koja otkrivamo koliko ste NAPETI I POD STRESOM: Pogledajte i procenite koliko ste zaista opterećeni problemima (FOTO)

Imena devojčica - LJubav, Vera i Nada - postala su simbol hrišćanstva.

Na današnji dan treba posebno da se uzdržimo od loših misli i posetimo pažnju najbližima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas