Oglas
· · Komentari: 0

MIT ILI ISTINA: Da li šišanje kose ubrzava njen rast?

Sigurno ste čuli za to da ako se često šišamo kosa brže raste. Ali, da li je ovo tačno?

1664630911_profimedia-0207011906.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Kosa raste iz vlasišta, pa je upitno to da će brže da raste ako se često šišamo. Rast kose potiče od folikula na našem skalpu, a ne na krajevima kose.

- Nema magičnih moći u makazama za šišanje koje čine da nam kosa raste brže kada se podšišamo - objašnjava stručnjak Erika Konan, piše Mind Body Green.

Rast kose potiče od folikula na našem skalpu, a ne na krajevima naše kose, tako da njeno skraćivanje ne utiče na folikule na vrhu.

Pročitajte još: Frizer savetuje da ovakav način šišanja kose može da vas podmladi: Većina greši

To ne znači da treba da odustanete od redovnog šišanja. Ono što skraćivanje krajeva čini je uklanjanje dosadnih, ispucalih vrhova, što zapravo može da zaustavi rast kose oštećenjem dlake:

- Kada imate ispucale vrhove, ono što se dešava je da kosa polako razdvaja "stabljiku", što dovodi do lomljenja i usporavanja rasta - ističe stručnjak. 

Redovno šišanje je jedini način da eliminišete to habanje i tako obezbedite zdrave pramenove.

- Dugačka kosa koja se lomi izgleda tanko i suženo na vrhovima, a zbog toga može da izgleda i kraće - objašnjava Erika.

Odsecanje tih krajeva dodaje ujednačenu težinu kosi, čineći da izgleda gusto i puno.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas