Oglas
· · Komentari: 0
uređenje

Razlozi zbog kojih bi ČIŠĆENJE KUĆE trebalo da bude na vrhu prioriteta: Povećava energiju

Da li se nakon čišćenja kuće osećate bolje, iako na početku ovo nije delovalo kao posao koji baš želimo da radimo

1656359159_woman-5928694_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Kada smo nervozni uređeniji životni prostor bi mogao da bude upravo ono što nam treba. Kako se ispostavilo, čišćenje može da bude jednako dobro za naše blagostanje kaovežbanje, zdrava ishrana i meditacija. Sama organizacija prostora može da pomogne drugim aspektima našeg života da funkcionišu optimalnije.

Pročitajte još: Japanski stručnjaci otkrivaju: PET stvari koje morate izbacivati redovno iz kuće

Čišćenje povećava sposobnost fokusiranja

Istraživanja pokazuju da neorganizovanost i nered imaju negativan efekat na naš mozak, crpe naše kognitivne resurse i smanjuju sposobnost da se fokusiramo. Tako neuredan radni sto može da umanji produktivnost. Sa manje nereda u vašem okruženju, veća je verovatnoća da ćete da se usredsredite na zadatke koji su pred vama. Tako da, B+bacite sve nepotrebne papire ili beleške na kraju svakog dana i odložite sveske i drugi materijal za rad.

Poboljšava mentalno zdravlje

Sređivanje može da bude stresno, ali život u neorganizovanom okruženju izaziva stres. Pokazalo se da nered podiže hormon stresa, kortizol, koji je povezan sa depresijom, anksioznošću i bolestima povezanim sa stresom. Pored toga, studija iz 2018. otkrila je da nered može značajno da smanji zadovoljstvo životom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas