· · Komentari: 0

Sigurno vam nije palo na pamet: Zašto u supermarketima NEMA PROZORA? Postoje čak ČETIRI RAZLOGA zbog čega je tako

Da li ste nekada razmišljali zbog čega nema prozora u supermarketima?

1668588637_shutterstock_1918537637.jpg
Foto: Shutterstock

Kada odlazimo u supermarkete da kupimo šta nam je potrebno, primećujemo da ni u jednom nema prozora. Iako većina ne razmišlja o tome i ne obraća pažnju, postoji više razloga zašto ne dopire dnevna svetlost u ovim objektima.

Prvo, to se dešava kako bi kupac ostao potpuno fokusiran na kupovinu. Na primer, nagle vremenske promene vam neće privući pažnju, a nećete ni primetiti da je pao mrak, već ćete biti potpuno skoncentrisani na proizvode.

Pročitajte još: Priča o CIPELAMA PATRIJARHA PAVLA: Nosio ih je 30 godina, a ISTINU o ovom neobičnom komadu kože kasnije su otkrili njemu bliski ljudi

Drugi je takođe psihološke prirode. Naime, u takvim uslovima gubi se lakše pojam o vremenu koje ste proveli u objektu - imate osećaj da je vreme stalo i da na miru možete kupovati. Takođe, šarene ambalaže lakše će doći do izražaja i veća je verovatnoća da kupite i one proizvode koje niste planirali.

Takođe, sprečavanje prodora dnevne svetlosti i sunčevih zraka pomaže da se očuvaju namirnice duže svežim i da etikete ne izblede. Zbog toga, na kisocima gde sunčeva svetlost lakše može prodreti, čokolade ili kutije keksa blede, pa se čini da im je prošao rok.

I četvrti razlog jeste štednja energije. Manje se troši na klimatizaciju prostora i lakše se održava ista temperatura u svim delovima marketa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.