Oglas
· · Komentari: 0

Šta znači kada vam "IGRA OKO"? Doktori imaju jedno objašnjenje, a Srbi svoja stara VEROVANJA

Prema starim verovanjima našeg naroda postoje tri razloga zbog kojih vam se ovo dešava

1669897403_Foto-Shutterstock-oko.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Prema rečima lekara, ‘’igranje oka’’ uglavnom predstavlja jedan od simptoma umora, a ume da bude veoma neprijatno. Međutim, iako lekari tvrde jedno, kod Srba su poznata i neka stara verovanja, koja objašnjavaju razlog treptanja desnog ili levog oka.

U Kini smatraju da je igranje levog oka znak sreće, dok za desno se veruje da donosi loš znak.

Na Havajima je totalno drugačije značenje, pa igranje levog oka označava da će vam nepoznata osoba doći u porodicu, ali ukoliko igra bez prestanka, znači da može doći do rasturanja unutar doma.

Indijci smatraju da je igranje levog oka znak za lošu sreću, dok treperenje desnog oka predstavlja sreću, potpuno suprotno od kineskog verovanja.

Pročitajte još: Šta neko želi da vam poruči ako vas POLJUBI U ČELO? Pogledajte koju PORUKU ovaj čin nosi

Kod nas postoji više različitih verovanja

Postoje različita verovanja u Srbiji kada igra oko, a neka od njih su da igranje desnog oka znači da će se ostvariti ono što ste pomislili u tom trenutku, dok je igranje levog oka loš znak, baš kao i u Indiji.

U nekim krajevima veruje se da ako ženi zaigra levo oko, ponovo će videti svoju veliku ljubav posle dužeg vremena ili nakon dugog puta. To je verovatno u davna vremena bio dobar znak za sve žene koje su strepele da li će im se muž vratiti iz rata.

U nekim delovima Srbije veruje se da titranje gornjeg kapka desnog oka znači radost u porodici, a donjeg, sklapanje novog prijateljstva.

Levo oko – gornji kapak označava rođenje muškog deteta u kući, a ako igra donji kapak, loše vesti.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas