Oglas
· · Komentari: 0

TRI ZAGONETKE koje mogu da odgonetnu samo DETEKTIVI: Pogledajte da li imate talenat za rešavanje misterija

Koncentrišite se i razmišljajte "izvan kutije"

1670493024_Foto-Shutterstock-detektiv.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Ako ste oduvijek smatrali da biste bili sjajan detektiv, oprobajte se u rešavanju nekoliko zagonetki zbog kojih ćete morati da razmišljate ‘izvan kutije’ i vodite se i svojom intuicijom.

Ovih nekoliko zagonetki je vrlo popularno na društvenim mrežama, iako uspešno može da ih reši tek nekolicina ljudi.

Zato, nemojte očajavati ako zapnete, nego se koncentrišite i nastavite da razmišljate. U nekim slučajevima su bitni sitni detalji, dok u drugima morate da pokažete maštovitost.

Pa, da počnemo…

Pročitajte još: Šta PRVO SLOVO vašeg imena može reći o vama? Prema mišljenju starih Latina ono ima veliku SIMBOLIKU

Pitanja:

1. Neko tu ‘muti’

Supruga je u nedelju pronašla mrtvog supruga i odmah obavestila policiju. Svi koji su se nalazili u kući su dali izjave, koje su glasile ovako:

Supruga je rekla da je spavala; batler je rekao da je čistio; baštovan je rekao da je brao povrće; sobarica je rekla da je otišla da uzme poštu; a kuvar je rekao da je spremao doručak.

Jednoj od tih osoba policija je odmah stavila lisice na ruke. Kojoj?

2. U kojoj sobi umreti?

Ubica ste i osudili su vas na smrt. Jedini izbor koji vam je preostao je da uđete u jednu od ponuđenih soba. U jednoj od njih je požar, u drugoj vas čekaju naoružani ubice, a u trećoj se nalaze lavovi koji godinama nisu jeli.

Koju ćete izabrati?

3. Skoro savršen zločin

Suprug je nožem ubio ženu u automobilu. Niko to nije video, a i tela se rešio tako da na njoj nije ostavio nikakve otiske prstiju.

Takođe, pobrinuo se i za to da nož baci s litice, i to na mestu na kojem ga nikada niko neće pronaći.

Pa ipak, samo sat vremena nakon što se vratio kući, nazvao ga je policijski inspektor i zamolio da dođe na mesto zločina. Uhapšen je čim se pojavio. Kako je inspektor znao da je on ubica?

Rešenja:

1. Sobarici. U nedelju se ne dostavlja pošta.

2. Ako se u sobi nalaze lavovi koji godinama nisu jeli, sigurno su već uginuli.

3. Inspektor je samo iskušavao sreću. Nije znao ko je ubica, ali mu je sve postalo jasno kada ga suprug nije pitao gde treba da dođe.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas