Oglas
· · Komentari: 0

Zašto NIKADA ne bi trebalo da spavate tokom poletanja i sletanja aviona?

PRE nego što pokušate da spustite glavu i zaspite kada vaš avion poleti, možda ćete želeti da sačekate dok ne budete u vazduhu

1651158009_flight-g16cb8b4d8_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Stručnjaci su otkrili zašto nikada ne bi trebalo da spavate tokom poletanja i sletanja, osim ako ne želite da vas boli kasnije.

To je zato što promena pritiska može izazvati pustoš na vašim bubnim opnama - uzrokujući trajno oštećenje.

Britanski farmaceut Anđela Čalmers rekla je za Ekpress: „Brza promena nadmorske visine utiče na vazdušni pritisak u uhu. Ovo dovodi do vakuuma u ​​Eustahijevim cevima zbog čega se uši osećaju začepljenim i zvuče tupo. Pokušajte da ne spavate tokom poletanja i spuštanja jer nećete gutati tako često i to može dovesti do začepljenih ušiju."

Pročitajte još: Da li je na slici MUŠKI ILI ŽENSKI LIK? Odgovor je ZBUNIO mnoge

Ako vam uši ostanu začepljene, to može stvoriti brojne zdravstvene probleme. To uključuje vrtoglavicu, infekcije uha, oštećenje bubne opne, pa čak i krvarenje iz nosa i gubitak sluha.

Ostajući budni tokom poletanja i sletanja, putnici mogu da "puckaju" ušima, što pomaže da se izjednači pritisak vazduha na bubne opne.

Prema MedlinePlusu: „Gutanje ili zevanje otvara Eustahijevu tubu i omogućava vazduhu da struji u srednje uho ili iz njega, što pomaže da se izjednači pritisak na obe strane bubne opne. Ako je Eustahijeva cev začepljena, pritisak vazduha u srednjem uhu je drugačiji od pritiska na spoljašnjoj strani bubne opne."

Pročitajte još: Travelland SENZACIJA: Luksuzni hoteli na Sitoniji na popustu do 30.4.

Takođe ne bi trebalo da letite kada ste bolesni , jer to takođe može uticati na vaše uši.

Tom Trip, bivši vazduhoplovni novinar i izvršni direktor u Boingu, rekao je „Jednom sam leteo iz  Vašingtona u Los Anđeles  dok sam patio od veoma blage prehlade. Nisam imao temperaturu i nisam se osećao posebno zagušeno. Međutim, moji sinusi i unutrašnje uvo su imali velikih poteškoća da izjednače pritisak pri spuštanju u LA. U stvari, jedno uvo se jednostavno nije pročistilo i bio sam skoro u suzama od mučnog bola po sletanju."

I zaboravi da se oslanjam na prozor kada želiš da spavaš tokom leta.

Stjuardesa je upozorila da se nikada ne treba oslanjati na njega iz prilično odvratnog razloga.

Član kabinskog osoblja Linda Ferguson, koja je radila u avio-kompanijama 24 godine, rekla je da je to bio najprljaviji deo aviona jer putnici redovno kašlju i kiju uz površinu.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas