Oglas
· · Komentari: 0

Zbog jedne namirnice iz zamrzivača koju su pojeli, umrlo DEVET članova porodice u razamaku od nekoliko dana

Tragedija

1657105138_hrana-1.jpg
Foto: Ilustracija Pixabay/Pexels
Oglas

Kineska devetočlana porodica umrla je u razmaku od nekoliko dana, nakon što su pojeli domaće testenine koje su stajale u zamrzivaču godinu dana.

Pročitajte još: Zbog sitne promene na nosu posetila je plastičnog hirurga, a onda je krenula borba za život (FOTO)

Porodica iz grada Jiki, iz severoistočna kineske provincije Heilongjiang, pojela je popularnu lokalnu poslasticu poznatu kao "Suantangzi" - vrsta guste supe sa rezancima - tokom jednog porodičnog okupljanja od 12 ljudi.

Troje mlađih članova porodice odbila su da probaju jelo zbog neobičnog ukusa, dok je ostalih devet uživalo u tradicionalnoj poslastici.  Svi koji su jeli testeninu su se razboleli nekoliko sati kasnije, a osmoro od njih devet umrlo je do 11. oktobra 2020. 47-godišnja žena Li, lečila se u bolnici, ali je umrla nekoliko dana kasnije, rekao je njen sin.

Foto: Pexeles

Lokalne vlasti kažu da se jelo sa rezancima toliko dugo kvarilo zamrzavanjem, trujući porodicu kiselinom bongkrek - respiratornim toksinom koji proizvode bakterije pronađene u obroku. Nakon što je bilo zamrznuto 12 meseci, u posudi je otkrivena visoka koncentracija bongkrekove kiseline.

Nacionalni komitet za zdravlje izdao je u utorak hitno upozorenje ljudima da izbegavaju da jednu hranu sa fermentisanim piričem i brašnom. Simptomi trovanja ovom kiselinom pojavljuju se za nekoliko sati od konzumiranja kontaminirane hrane, a uključuju bol u stomaku, znojenje, slabost i komu. Smrt može da nastupi za 24 sata.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas